▼ MENY

Körkortsfrågor

Du har glömt bort om du kör på en huvudled eller inte. Hur ska du tänka om det kommer en traktor från höger i denna situation?

Alternativen visas inte, eftersom detta är en av de 1000 betalfrågorna.
Köp alla 1000 frågor nu

Förmodligen kör du på en huvudled. Vägmärkesförordningen säger detta om huvudledsskylten: ”Märket är uppsatt vid huvudledens början och upprepat efter varje korsning […] om det inte ändå tydligt framgår att huvudleden fortsätter efter korsningen.” I detta fall skulle det med största sannolikhet klassas som att det tydligt framgår att huvudleden fortsätter.

Det finns även en annan regel som säger att: ”En förare har också väjningsplikt mot varje fordon vars kurs skär den egna kursen när föraren kommer in på en väg från […] en fastighet […] en stig, en ägoväg eller någon annan liknande utfartsväg […] eller från terräng”. (Trafikförordningen)

I detta fall är det tydligt att området till höger räknas som något av det som står i citatet ovanför. Detta gäller oavsett om vägen du kör på är en huvudled eller inte.

På denna sida ser du exempel på hur en körkortsfråga med tillhörande förklaring ser ut. Skapar du ett konto på Körkortonline.se får du tillgång till över 1000 nya körkortsfrågor online (även på engelska och arabiska).

Exempel på körkortsfrågor:

Se även: körkortsfrågor med videoklipp.

Kategori:

Körkortsfrågor – gratis demo

Köp alla 1000 frågor

Körkortsfrågor – öva på körkortstest / teoriprov
Personligt konto med alla 1000 frågor.

Obegränsat antal prov under giltighetstiden.

Välj giltighetstid: