Start > Körkortsforum > UPPKÖRNING I JAKOBSBERG (Järfä…

UPPKÖRNING I JAKOBSBERG (Järfälla) :) !!

Hej 2022-04-09 22:31 ! Citera #
Körde upp för några dagar sen och klarade på första försöket är så glaad.
Var skit nervös haha för fick två stycken provbedömare (en under utbildning) men det gick bra så fort man satte sig i bilen och körde iväg.

Svängde vänster ut för trafikverket sedan höger och höger igen mot E18
Körde sedan av vänster vid en huvudled/trafikljus och runt ett litet ”industriområde” Sedan kom jag till en korsning och tog vänster mot en rondell+ E18 efter ett tag fick jag börja följa skyltar mot Sundbyberg och när vi kommit fram så körde vi in i något villaområde fick vända på valfritt sätt. E18 tillbak sväng av mot Barkaby och upp mot handelsplatsen till höger sedan vände med första rondellen.

Det var inte allt men så gott som jag kan minnas. Lycka till ni andra hoppas ni tar detta!
alias 2022-04-26 11:27 ! Citera #
Hade liknande rutt som du som skrev ovan nyligen. Väldigt smidigt och tyckte verkligen de bedömde på helheten och inte små enstaka saker. Kanske beror på trafiklärare. Rekommenderar att köra upp när det är lugnare i trafiken dvs inte rusningstid, stor skillnad. Körningen gick på typ 25 min och blev godkänd på första!
Fatima 2022-05-03 22:49 ! Citera #
Jag håller med dig ! Vissa kollar inte på helheten ! Tyvärr !!!!!
Ria 2022-06-13 09:02 ! Citera #
Är det någon som gjort körprov i järfälla denna månad? Vilken automatisk bil använder de? hur var provet?
Smilla 2022-06-14 12:53 ! Citera #
Jag hade uppkörning idag i Järfälla. Jag var supernervös innan men min inspektör var så himla bra och snäll. Hon lugnade mig genom hela körningen och påminde mig om att andas.

Jag fick börja med att köra ut till höger från Trafikverket och sedan körde vi runt lite i området. Vi kom till en parkering där jag fick parkera bredvid en bil på valfritt sätt. Efter det körde vi därifrån och jag fick följa skyltarna mot E18 Stockholm. Vi kom ut på motorvägen och där fick jag svänga av mot Sollentuna och kom fram till en rondell där jag fick vända och åka tillbaka. Vi åkte tillbaka på E18 Oslo och svängde av vid Barkarby. Efter det fick jag köra tillbaka till Trafikverket och fick reda på att jag blev godkänd! Allt detta trots små missar. Körde ex. lite för snabbt, typ 44 på en 40-väg, men justerade det snabbt.

Jag upplevde verkligen att de kollade på helheten och inte små missar. Själva rutten var inte så svår, men det är många rondeller så var beredd på det innan. Påfarten på E18 Stockholm var ganska kort, men det gick bra eftersom det inte var så många bilar när jag körde (kl 10).

Lycka till alla!

Körde manuell bil förresten!
bil i järfälla för uppkörning 2022-06-17 08:16 ! Citera #
Vilken bil änvänder trafikverket i Järfälla för uppkörning?
Gäst 2022-06-17 18:19 ! Citera #
bil i järfälla för uppkörning 2022-06-17
Vilken bil änvänder trafikverket i Järfälla för uppkörning?
Jag körde en Volkswagen golf, men vet att de har Volvo v60 också
Gäst 2022-07-11 17:44 ! Citera #
Halloj alla kämpar!

Jag tog kortet idag i Järfälla, fick köra en Volvo v60 (automat)
Har tyvärr ingen aning om vad jag körde för rutt, kan inte minnas någonting alls xD

Jag gjorde västa tabben och va helt säker på att jag skulle kugga men till min stora förvåning godkände de mig.
Tabben skedde i en rondell men som tur var hade jag kört säkert 7 rondeller innan så jag tror hon förstod att misstaget inte skedde pga att jag inte kunde köra i rondeller utan pga nervositet och en stressad situation.

Efter detta så är väl mitt bästa tips (som att andra säger) om du gör ett fel, smått eller stort , släppt de på en gång och gå vidare.
Sebbe 2022-07-14 20:34 ! Citera #
Körde idag upp för 2:a gången i Järfälla och klarade det äntligen. :D

Jag fick testa bromsljusen som säkerhetskontroll. Bad kontrollanten sitta kvar i bilen och trycka ner bromsen, jag gick ut och kollade så att lamporna lös, det gjorde dom. Vidare till själva körningen.

Vänster ut från trafikverket. Därefter fick jag riktningsdirektiv tills dess att skyltar mot E18 kom varpå jag blev informerad att följa dessa. Blev först informerad att följa skyltar mot E18 riktning Stockholm. Men på grund av tät trafik (körde upp 13) så ångrade sig kontrollanten, och jag fick följa skyltar mot E18 riktning Oslo istället. Sagt och gjort, följde skyltar tills dess att jag var ute på motorvägen. Väl på motorvägen blev jag ombedd att köra tills jag kom till Stäket och köra av där. Vid Stäket så blev jag ombedd att följa skyltar för att komma tillbaka på E18 riktning Stockholm. Efter några rondeller och filbyten var jag tillbaka på E18 riktning Stockholm som jag fick följa tills jag körde av vid avfart Jakobsberg.

Sedan fick jag följa skyltar mot Jakobsbergs centrum. Strax innan vi kom fram till stationen fick jag svänga upp på en mindre gata fram till en korsning och blev ombedd att vända bilen (Backa runt hörn var enda säkra sättet att vända bilen på). Därefter körde jag tillbaka bilen till trafikverket, parkerade och blev informerad att jag hade klarat provet.

Mina största tips till er som ska köra upp i Järfälla är att öva på och avfart från motorväg i båda färdriktningarna (E18 Stockholm, E18 Oslo). Kör man upp när det är någorlunda tät trafik är det väldigt skönt att ha stenkoll på hur speciellt påfarterna ser ut och hur man gör för att komma ut på motorvägen så smidigt som möjligt. Om det finns två filer som båda leder till motorvägen, välj alltid den högra för att göra det enkelt för dig :)

Det är även väldigt mycket rondeller i området runt Barkarby handelsplats/Ikea. Så viktigt att läsa av skyltarna i god tid och kolla i vägbanan så att man inte råkar hamna t.ex. i höger körfält för att köra rakt fram för att sedan visa sig att höger körfält endast är avsett för de som ska svänga höger. Återigen, läs skyltarna i god tid och planera körningen så kommer det att gå galant.

I övrigt har jag inga klagomål på Järfälla som uppkörningsställe. Både kontrollanten första och andra gången var supertrevliga och gav verkligen intryck av att de ville göra sitt yttersta för att ge en förutsättningar att klara provet. Lycka till!
X6 2022-07-25 13:47 ! Citera #
Hade uppkörning idag kl. 10:50 i Järfälla och blev kuggad endast pga att jag inte den bästa koll bakom mig när jag skulle göra fickparkering annars gick allting bra!


Jag hade Per-Åke och han verkar vara rättvis men är otroligt petig och har en tendens att kugga folk men Aa det är väl bara att lära sig av sina missar och göra om provet när man e 100% redo.

Lycka till med eran körkorts resa!

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
14
I dag 15:50
29
I dag 08:27
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Gratis körkortstest