Start > Körkortsforum > Uppkörning > Uppkörning Farsta

Uppkörning Farsta

Gäst 2021-11-17 13:32 ! Citera #
Hade min fjärde uppkörning idag i Farsta och klarade det! Har kört upp två gånger där innan och en i Uppsala. Tidigare gånger har jag varit inte tillräckligt bra, men även väldigt nervöst vilket ledde till kuggningen. Har läst mycket negativt kring trafikinspektörerna här innan, de tidigare var mer negativa osv, men den jag hade nu gjorde en trygg, var trevlig och riktigt duktig. Tror det är bra att köra upp i Farsta om man planerar att köra i Stockholm, visst är det svårt men man måste klara av trafiken när man har kortet. :)
Gäst 2021-11-17 13:51 ! Citera #
GRATTIS!! :D
Gäst 2021-11-19 16:36 ! Citera #
Hej

Hade min uppkörning i farsta idag, tänkte bidra med vad jag fick göra eftersom jag läst såpass mkt i denna tråden innan.Var litet nervös då jag läst mkt om folk som blivit underkända. Väl på plats fick jag träffa min inspektör som var väldigt trevlig och pedagogisk, han frågade om jag kört Volvo V60 förut vilket jag inte hade, varpå han visade lite hur den funkade med stol, speglar etc.
Han var väldigt tydlig med att det var en helhetsbedömning och att jag ej skulle bry mig om mindre misstag etc.

Jag fick börja med att köra mot nynäshamn, därefter mot vega. I vega körde vi in på en parkering där han pekade ut en ruta jag skulle in i mellan två bilar, fick själv välja om jag skulle in med nosen eller baken först (valde att backa in)

Därefter åkte vi mot trångsund och i Trångsund sade han att vi skulle tillbaks mot farsta. Körde alltså motortrafikled/motorväg i princip hela tiden, ingen landsväg/villaområde mm.

Tillbaks på trafikverket så fick jag veta att min körning var godkänns, så kul! Han sade också att mina växlingar var lite sisådär, bla då jag råkade få i 2an istället för 4an en gång (hehe) dock släppte jag aldrig upp kopplingen utan rättade till det. Men att han kunde godkänna det iallafall! Har övningskört på elbil 90% av tiden så kritiken var absolut rättfärdigad… men att han godkände det kändes så skönt.

Iallafall, lycka till ni som ska köra upp i farsta. Förstår att alla har olika upplevelser men jag tycker att min inspektör var väldigt trevlig och nervositeten släppte direkt när han började berätta om vad vi skulle göra etc.
Johanna 2022-01-12 16:45 ! Citera #
Körde upp för första gången idag, i Farsta. Det gick hur bra som helst trots att jag var enormt nervös. Har emdast kört på körskola, och mitt tips är just det... kör på en skola i söderort som vet exakt vilka vägar osv du behöver öva på, var många kuggar osv. De rundor jag kört i Farsta med körskolan var betydligt svårare än vad jag fick göra på uppkörningen, och min inspektör var supertrevlig, lugn och tydlig. Kom förberedd och öva i området runt så går det fint!
Johanna 2022-01-12 16:45 ! Citera #
Körde upp för första gången idag, i Farsta. Det gick hur bra som helst trots att jag var enormt nervös. Har endast kört på körskola, och mitt tips är just det... kör på en skola i söderort som vet exakt vilka vägar osv du behöver öva på, var många kuggar osv. De rundor jag kört i Farsta med körskolan var betydligt svårare än vad jag fick göra på uppkörningen, och min inspektör var supertrevlig, lugn och tydlig. Kom förberedd och öva i området runt så går det fint!
Anna 2022-01-14 09:07 ! Citera #
Körde upp i Farsta i veckan och blev godkänd. :)
Hade aldrig övningskört i området innan så det var nervöst.
Fick åka till Vega och göra en backparkering mellan 2 bilar, sedan vidare till handen, köra igenom flera rondeller och sedan ut på nynäsvägen och tillbaka till Trafikverket. Väl tillbaka sa han att jag var godkänd, vilken lycka ! :lol:
P 2022-02-15 11:11 ! Citera #
Fick köra upp med Emma, var väldigt nervös, hon hade dock en väldigt len och snäll röst vilket lugnade mig.

Fick instruktioner om vad jag skulle göra i tid, kändes inte alls stressigt eller så. Det gick mycket bra i sin helhet, blev väldigt lugn och säker på mig själv.

Klarade det! Tack Emma!! :)
77 inlägg

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
5
i går 18:49
7
i går 18:45
5
2022-05-20 13:06
67
2022-05-19 21:01
4
2022-05-19 15:19
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

NYHET:
Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov på Körkortonline.se Gratis demo – testa 65 frågor