▼ MENY

Körkortsfrågor

Har du väjningsplikt om det kommer en bil från höger i slutet av videon?

Alternativen visas inte, eftersom detta är en av de 1000 betalfrågorna.
Köp alla 1000 frågor nu

Utformningen av platsen gör det tydligt att det är en utfart. Gångbanans kantsten fortsätter förbi utfarten och platsen framstår inte som en vanlig vägkorsning där högerregeln gäller. Jämför med vägkorsningen i början av videon, där högerregeln gäller.

Utfartsregeln: ”En förare har också väjningsplikt mot varje fordon vars kurs skär den egna kursen när föraren kommer in på en väg […] från en parkeringsplats, en fastighet, en bensinstation eller från något annat liknande område i anslutning till vägen [eller] efter att ha korsat en gång- eller cykelbana”. (Trafikförordningen)

Vägmärket som varnar för utryckningsfordon påverkar inte frågan. För det första avser vägmärket med största sannolikhet en plats längre fram och för det andra skulle det anges i frågan om bilen som kommer från höger är ett utryckningsfordon med blåljus.

På denna sida ser du exempel på hur en körkortsfråga med tillhörande förklaring ser ut. Skapar du ett konto på Körkortonline.se får du tillgång till över 1000 nya körkortsfrågor online (även på engelska och arabiska).

Exempel på körkortsfrågor:

Flera av våra teorifrågor är videofrågor.

Kategori:

Gratis teoriprov

Köp alla 1000 frågor

Körkortsfrågor – öva på körkortstest / teoriprov
Personligt konto med alla 1000 frågor.

Obegränsat antal prov under giltighetstiden.

Välj giltighetstid: