▼ MENY

Körkortsfrågor

Du kör på en huvudled. Hur bör du agera i denna situation?

Alternativen visas inte, eftersom detta är en av de 1000 betalfrågorna.
Köp alla 1000 frågor nu

Det är sant att lastbilen har väjningsplikt eftersom du kör på en huvudled. Problemet är dock att du inte kan lita på att andra förare följer alla regler. Du måste vara uppmärksam på sådant som tyder på att allt inte står rätt till.

I detta fall närmar sig lastbilen korsningen med oroväckande hög hastighet. Kanske är lastbilsföraren distraherad och inte ser dig?

Lastbilen har tillräckligt hög hastighet för att du ska vara mycket uppmärksam och beredd på att bromsa, men inte tillräckligt hög för att du omedelbart ska panikbromsa. Om du gör dig beredd på att bromsa, titta också hur det ser ut bakom dig. Om du omedelbart panikbromsar kan en bakomvarande trafikant köra in i dig.

Det finns också saker som hjälper dig säkerhetsmässigt här. Vägen är bred och fri från mötande trafik, vilket gör att du kan styra undan om det skulle krävas. Dessutom är väglaget bra.

På denna sida ser du exempel på hur en körkortsfråga med tillhörande förklaring ser ut. Skapar du ett konto på Körkortonline.se får du tillgång till över 1000 nya körkortsfrågor online (även på engelska och arabiska).

Exempel på körkortsfrågor:

Läs mer om körkortstest med video.

Kategori:

Körkortsfrågor – gratis demo

Köp alla 1000 frågor

Körkortsfrågor – öva på körkortstest / teoriprov
Personligt konto med alla 1000 frågor.

Obegränsat antal prov under giltighetstiden.

Välj giltighetstid: