Exempel på förklaringar till körkortsfrågorna

Startsidan  |  Statistik  |  Förklaringar  |  Sparade  |  Meddelanden  |  Inställningar

Förklaringar till frågor: En förklarad fråga

Djupinlärning är viktigt för att du ska bli en trafiksäker förare, men också för att kunna klara Transportstyrelsens kunskapsprov. En grundläggande förutsättning för att uppnå djupinlärning är att du förstår anledningen till att ett visst alternativ är rätt.

Körkortonline.se erbjuder därför förklaringar till svåra frågor. När du rättar ett prov ser du om det finns en förklaring till frågan genom att en länk till förklaringen visas på resultatsidan.

Förstår du inte förklaringen kan du skriva ett kort meddelande till kundtjänst, som hjälper dig tills du förstår. Denna interaktion med användarna gör att förklaringarna blir tydligare och bättre för varje dag som går!

Du kan även bläddra bland och söka efter förklaringar, se mer nedan.

Förklaringar till frågor: Sök efter förklaringar

Förklaringarna är alltid placerade intill frågan på resultatsidan efter rättning. Om du vill kan du dock söka efter förklaringar, till exempel alla körkortsfrågor som innehåller påbörja en omkörning.

Skriver du inte in något sökord, ser du istället en lista över alla förklaringar. Ordningen bestäms efter hur många som klickat på förklaringen, vilket gör att de svåraste frågorna med största sannolikhet ligger högst upp.

Körkortonline.se har körkortsfrågor på svenska, körkortsfrågor på engelska och körkortsfrågor på arabiska.

Exempel på förklaringar

Förklaring till körkortsfrågor i mobilenFörklaring till körkortsfråga i mobilen

Körkortonline.se anpassar sig efter skärmstorleken. När du loggar in via mobilens webbläsare ser förklaringarna ut så här.

Köp alla 1 000 frågor för personbil