Start > Körkortsforum > Utbildning & kostnad > Vi som tycker det känns svårt …

Vi som tycker det känns svårt att ta körkort

Trött 2021-06-11 14:54 ! Citera #
Kuggar 6 gånger nu .. så tröttsam och hopplöst. :cry:
Esperanza 2021-06-11 18:35 ! Citera #
Hej,

Jag bestämde mig på ”äldre dar” att börjar med pandemiprojektet /äventyret med målet att ta körkort. Automat.
Har övningskört under två månader förra året och började på nytt i April i år. Kunskapsprov hade jag haft 26 februari. över förstås både privat och i skolan. Tiden går fort och skolan säger att jag behöver öva mer och flera moment.
Jag har inte lyckats än att anamma alla de momenten och är inte säker i flera situationer.
Har bokat uppkörning i början av Juli och räknar med att skolan säger att jag inte är redo eller att jag få köra upp men kuggar. Sedan vet inte jag om hinner få en tid fram till 26 Augusti ( perioden går ut) även om jag går genom körskolan.
Kör varje morgon till mitt jobb i ca 13-15 minuter ( privat) och tycker att det är avkopplande, men när jag kör med läraren känner jag mig osäker och gör de fel som jag inte brukar göra med min privata handledaren.
Försöker få bort den känsla av ”prov” varje gång jag sätter mig med läraren, men icke lyckas jag.

Jag är glad att ni delar med era erfarenheter. Håller med att det är ganska svårt och krävande , men kommer att försätta testa mina gränser och utmana mig. Vi få se :) MVH
Brev 2021-06-11 21:10 ! Citera #
Jag övningskörde från augusti 2019 till juni 2021. Då var det enbart via trafikskolan och med ibland med stora mellanrum, det längsta uppehållet var 6 månader. Majoriteten av körtiden skedde augusti 2020- juni 2021, och nu i månads 7/6 fick jag äntligen körkortet efter tre misslyckade försök. Det svåra var att komma ihåg allt på samma gång, och att applicera teorin i praktiken. Men det går bara man tar det lugnt och kör försiktigt.

Mitt tips: Hypa inte upp uppkörningen och teoriprovet för mycket, för då blir man bara onödigt nervös. Dessutom, om du begår ett misstag på körprovet, släpp det då och fokusera på att åtminstone resten blir bra. Min back-parkering var rätt dålig, men efter vi kört tillbaka till Trafikverket sa inspektören ”Godkänd. Du är visserligen medelmåttig i ditt körande, men du kör säkert och är uppmärksam”. Och det är ju lite det som är grejen med provet, att köra säkert även om du inte är ett proffs på precis allting som har med bilen/körandet att göra.

Jag är för övrigt 27 år och tillhör de som inte tycker det var lätt att ta körkortet.
Brev 2021-06-11 21:12 ! Citera #
Ville bara påpeka en grej med mitt senaste inlägg: Med ”dålig backparkeirng” menar jag att det tog lite tid för mig att genomföra ordentligt. Men resultatet blev bra.
Gäst 2021-06-12 05:10 ! Citera #
Testa att få din privata körning att kännas mer som ett prov. Blir du mer van vid det kanske. I alla fall en en checklista av vad du ska öva på när du klr privat. Anpassa rutten för att träna olika saker på väg till jobbet.
25 inlägg

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
2
i dag 08:24
27
i dag 05:58
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Teoriprov online – testa dina kunskaper

Teoriprov Körkortonline.se Gratis demo – testa 65 frågor