▼ MENY

Kunskapsprov

Du parkerar på denna plats lördag klockan 13. När måste du senast flytta bilen?

Alternativen visas inte, eftersom detta är en av de 1000 betalfrågorna.
Köp alla 1000 frågor nu

Eftersom alla tidsangivelser sitter på samma tilläggstavla, ska de hållas ihop. 3-timmarsgränsen gäller endast 8–18 och (8–15).

När du parkerar på lördagen är det endast 2 timmar kvar tills tidsbegränsningen försvinner klockan 15. När klockan har passerat 15 på lördag gäller tilläggstavlan inte längre. I stället måste du följa de generella reglerna för en P-skylt. Dessa regler tillåter parkering ”högst 24 timmar i följd vardagar utom vardag före sön- och helgdag” (Vägmärkesförordning). I detta fall påverkas du inte av 24-timmarsregeln, eftersom du parkerar lördag–söndag.

På måndag klockan 8 börjar tilläggstavlan att gälla igen. Tilläggstavlan har dock inget ”minne”, det vill säga, du får 3 nya timmar trots att du inte har flyttat bilen på hela helgen. Du får med andra ord parkera fram till klockan 11 på måndagen.

Ovan finns exempel på en förklaring av en teorifråga från Körkortonline.se. Du kan skapa ett konto med 1000 teorifrågor att öva på inför det riktiga teoriprovet. Körkortonline.se har, utöver svenska, även teoriprov på engelska och teoriprov på arabiska.

Det finns även senaste teoriboken / körkortsboken online (2024) (även körkortsboken som e-bok / PDF).

Fler exempel på körkortsfrågor:

Kategori:

Teoriprov gratis – testa nu

Köp alla 1000 frågor

Körkortsfrågor – öva på körkortstest / teoriprov
Personligt konto med alla 1000 frågor.

Obegränsat antal prov under giltighetstiden.

Välj giltighetstid: