▼ MENY

Körkortsfrågor

Du vill fortsätta att följa huvudleden. Ska du ge tecken till höger med körriktningsvisaren?

Alternativen visas inte, eftersom detta är en av de 1000 betalfrågorna.
Köp alla 1000 frågor nu

I detta fall är högerkurvan så svag att det räknas som att huvudleden fortsätter rakt fram. Du ska endast ge tecken med körriktningsvisaren (blinkers) om det är tydligt att du svänger i en korsning, inte bara för att du vrider ratten ytterst lite till höger.

Är det inte bättre att ge tecken och vara övertydlig?
– Nej, i detta fall skulle du skapa förvirring om du ger tecken. Om du tittar noga ser du att det kommer en korsande väg till höger lite längre fram. Om du ger tecken till höger genom kurvan, kommer andra trafikanter att räkna med att du ska svänga av från huvudleden och in på vägen till höger.

Finns det några fall då jag måste blinka när jag följer en huvudled?
– Ja, om det är tydligt att du svänger i en korsning. Se bilden nedanför. Vägen rakt fram tar slut och du måste sänka farten för att välja mellan höger och vänster. Du ska blinka höger när du följer huvudleden, eftersom det är tydligt att du svänger i en korsning.


Vägars fortsättning i korsning (T15)

På denna sida ser du exempel på hur en körkortsfråga med tillhörande förklaring ser ut. Skapar du ett konto på Körkortonline.se får du tillgång till över 1000 nya körkortsfrågor online (även på engelska och arabiska).

Exempel på körkortsfrågor:

Se även: körkortstest med video.

Kategori:

Teoriprov gratis – testa nu

Köp alla 1000 frågor

Körkortsfrågor – öva på körkortstest / teoriprov
Personligt konto med alla 1000 frågor.

Obegränsat antal prov under giltighetstiden.

Välj giltighetstid: