▼ MENY

Teorifrågor

Kan utbildning kring teknisk körfärdighet på halt väglag även ha negativa sidor?

Alternativen visas inte, eftersom detta är en av de 1000 betalfrågorna.
Köp alla 1000 frågor nu

Det finns mycket forskning som visar att till exempel utbildning med ett innehåll som lägger stor vikt vid teknisk körfärdighet riskerar att leda till övertro på den egna körförmågan – en falsk övertro som kan leda till att föraren tar risker vid till exempel halt underlag som visar sig inte vara hanterbara.” (Trafikverket)

Tänk en förare som ligger bakom en lastbil. Det verkar vara mycket halt och ingen annan kör om, men personen tänker ”äsch, klart jag kan köra om, jag vet ju hur man hanterar halt väglag”. Om det är extremt hal is i omkörningsfilen, spelar all utbildning i världen ingen roll. I vissa fall är det enligt fysikens lagar totalt omöjligt att reda upp en sladd eller stanna på en viss sträcka.

Därmed inte sagt att utbildning är dåligt, notera att frågan säger ”även ha negativa sidor”, vilket antyder att normalfallet är att utbildning är något positivt.

Körkortonline.se erbjuder körkortstest / teoriprov på svenska (testa gratis), engelska (testa gratis) och arabiska (testa gratis). Detta är ett exempel på en förklaring till en provfråga.

Läs också teoriboken 2024 online. Du kan också läsa körkortsboken 2024 gratis som e-bok / PDF.

Fler exempel på förklaringar:

Kategori:

Gratis test – testa frågorna

Köp alla 1000 frågor

Körkortsfrågor – öva på körkortstest / teoriprov
Personligt konto med alla 1000 frågor.

Obegränsat antal prov under giltighetstiden.

Välj giltighetstid: