Mitt tips är att köra Elevcentralen om den ingår i startpaketet (annars väldigt dyr) och då verkligen göra ALLT, för en del står i texten medan annat sägs i en video t ex. Och glöm inte att läsa alla vägmärken med den utökade texten. Gör sedan så många testprov du bara hinner med och så läs på allt du har fel på, men också det du tvekade på.
Komplettera sedan med t ex Trafikverkets och Transportstyrelsens hemsidor för mer detaljer, körkortonline och liknande sidor med körkortsteori (de listar infon annorlunda och har bättre sökfunktioner med ordlistor). Det finns också riktigt bra videos på Youtube från trafikskolor och andra som satt ihop tips på både teori och visar hur man kör i olika situationer. VIKTIGT: Både bok och sökresultat måste vara nya/uppdaterade, eftersom siffror och regler ändras allteftersom (t ex bytte ett antal vägmärken betydelse för ett antal år sedan) och nytt tillkommer.
Till sist: fundera själv på frågor ”outside the box”, där du inte frågar det som övningsproven frågar, utan vänder på frågan, så du måste leta upp ett korrekt svar på den - det sista gjorde inte jag och det var just en del sådana frågor på provet, så då fick jag försöka använda logiskt tänkande och hoppas det räckte. Det gjorde det - fick 64/65 och Godkänt, så jättenöjd med det!
Obs! Vissa saker står ingenstans på ett bra sätt, så googla då och hitta det du söker, men tänk på att sidan ska vara pålitlig, t ex en trafikskola, en motororganisation, en myndighet eller intresseorganisation/tidning som intervjuar en expert. T ex står det på flera ställen inte vad lamporna på räddningstjänstens röda varningstriangel betyder, bara att den ser annorlunda ut och kan innebära begränsning i att köra vidare (Rätt: gul lampa betyder hinder på vägen men ok köra, röd lampa betyder stopp och invänta att räddningspersonal ger klartecken att köra - denna info hittade jag till slut på kommunens räddningstjänsts hemsida).
Lycka till