▼ MENY

Körkortsfrågor

Vad kräver störst uppmärksamhet de kommande sekunderna?

Alternativen visas inte, eftersom detta är en av de 1000 betalfrågorna.
Köp alla 1000 frågor nu

Det viktiga ordet i denna fråga är störst. Många saker kräver uppmärksamhet, men vad kräver störst uppmärksamhet de kommande sekunderna?

Genomgång av alternativen:

 • A – den mötande bilen.
  – Den mötande bilen är en bråkdels sekund från att ha passerat dig. De kommande sekunderna är den bakom dig och kräver ingen uppmärksamhet.

 • B – utfarten.
  – En viss uppmärksamhet krävs, men sikten ser ut att vara god och det finns inga tecken på att någon kör ut från utfarten.

 • C – backkrönet.
  – Ett backkrön (toppen av en backe) är en klassisk farlig situation. Bakom backen kan det dölja sig en mötande bil som befinner sig i ditt körfält under en omkörning (risk för frontalkrock). Eller en fotgängare på högerkanten. Mycket uppmärksamhet bör riktas mot backkrönet så att du snabbt kan agera om något döljer sig på andra sidan.

 • D – väglaget.
  – Det finns inget som tyder på att väglaget kommer att förändras. Du ska alltid vara uppmärksam på väglaget. Men det kräver inte störst uppmärksamhet de kommande sekunderna.

 • E – vilda djur.
  – Det är ljust ute, sikten är god och det finns inga tecken på att något djur rör sig nära vägen. Du ska alltid vara uppmärksam på vilda djur. Men det kräver inte störst uppmärksamhet de kommande sekunderna. Att fokusera på backkrönet är viktigare än att kolla åt sidan.

På denna sida ser du exempel på hur en körkortsfråga med tillhörande förklaring ser ut. Skapar du ett konto på Körkortonline.se får du tillgång till över 1000 nya körkortsfrågor online (även på engelska och arabiska).

Exempel på körkortsfrågor:

Se även: körkortsfrågor med videoklipp.

Kategori:

Körkortsfrågor – gratis demo

Köp alla 1000 frågor

Körkortsfrågor – öva på körkortstest / teoriprov
Personligt konto med alla 1000 frågor.

Obegränsat antal prov under giltighetstiden.

Välj giltighetstid: