Start > Körkortsforum > Dragläge

Dragläge

Fenomena 2011-07-21 15:49 ! Citera #
Du har fått ganska bra - och dåliga tips som jag vill reglera.
Att hitta dragläge är en träningssak, något du tränar på genom att krypköra och som någon sa starta i backe. Du kan även träna genom att stanna och starta ofta längs en rak väg. SMÅ justeringar på kopplingen är det som gäller.

Dragläget hittar du genom att höja kopplingen tills dess att bilen ”brummar” lite. Alltså precis innan bilen rullar iväg. Att träna på att stå still på kopplingen i backe ger en bra känsla för dragläget. MEN -gasen har INGET med dragläget att göra och skall inte användas vid träning alls. Däremot möter du med gasen (när du redan har dragläge) om det behövs (oftast inte).

Förr i tiden sa man att man skulle hålla en jämn gas och reglera med kopplingen, det behövs INTE på dagens bilar, och skall således inte användas alls. Vid trafikljus däremot ger du ganska snabbt gas för att få fart. Men inte när du söker dragläge.

Motorstopp får alla, även trafiklärarn själv. Det är ingen fara på taket och inget olagligt. De flesta kommer du träna bort när du får vana!

Lycka Till!

Mvh //Fenomena Trafiklärarstuderande

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
4
I dag 06:14
1
I går 07:24
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Teoriprov, gratis demo