Start > Körkortsforum > Tips för att få körkort billig…

Tips för att få körkort billigare?

Gäst 2009-11-02 17:50 ! Citera #
Hej jag hört att man kan få teori i mobilen stämmer det? är det någon som har provat på det, hur får man tag på det och vad kostar det. Är den bra?
Är tacksam om jag kan få svar vill gärna prova på det men vet inte om det är värt det?
Gäst 2009-11-24 11:55 ! Citera #
Tips för billigt körkort:

* Vilja- Du måste verkligen vilja ta körkort. Har du inget intresse blir det bara tråkigt och du lär dig antagligen inte lika lätt som du gör när du verkligen är sugen på körkort.

* Kör privat - I största möjliga mån. Visst får du lära om dig en del saker på trafikskolan sen men du har förståelse för bilen. Du vet hur den funkar, du får känna på olika växlar och hantera olika situationer.

* Spara pengar - Då kan du gå alla körlektioner samtidigt istället för att spara ihop till enstaka lektioner. Då glömmer du lätt bort vad du lärt dig tidigare.

Själv har jag för att hålla kostnaderna nere gjort följande:

* Läst teoriböckerna utan och innan.

* Köpt tester på nätet.

* Köpt en egen liten bil Suzuki Alto :) (Kanske inte håller kostnaderna nere men jag vill ha en bil när jag tagit körkort och dessutom kände jag att jag inte behövde vara så superrädd om den eftersom att det var MIN bil och inte mamma och pappas.)

* Körde 2 - 3 månader privat innan jag tog kontakt med en körskola. Körde hela sommaren, till och från landet, hälsade på släktingar i hela landet osv. Jag älskar å andra sidan att köra bil så känns det för långt att köra hela vägen till tex mormor kan ni ju bytas av.
Gabriel145 2010-01-15 01:33 ! Citera #
Jaa du.. sitt bredvid kompisar som har körkort eller observera när din pappa eller mamma kör bil så att du kan ta lärdom av dom.. försök även hitta misstagen de gör ute i trafiken och hur du själv skulle ha kört för att avvärja detta misstag!
annica 2010-01-31 17:35 ! Citera #
Det var någon som skrev att man borde ta två lektioner i veckan för att inte glömma bort vad det är man lär sig. Jag undrar hur man ska hinna öva på det man lär sig i så fall... Tror det är risk att körkortet blir dyrare då, eftersom man nog måste ta fler lektioner för att hinna öva in allt. Om man inte kan köra varje dag med föäldrar men hur många har väl tid med det...
Gäst 2010-02-04 08:38 ! Citera #
Du kör mycket hemma och läser mycket teori på egenhand.
Använd berättande körning när du kör med körskolan så kan man hoppa många steg och då göra det billigare.
Var tydlig och pressa körskolan lite och säg att du vill få det så billigt som möjlig, så att de inte säger ”Vi tar en till lektion med detta moment en gång till”. Självklart så bör du ha övat mycket hemma innan.
Kripp 2010-03-24 16:39 ! Citera #
Säg oxå åt skolan vilka moment du vill göra och vilka du hoppar över så kan du ta färre lektioner, ta gärna dubbellektioner så hinner du mer och undvik och köra i rusningstrafik
hugow 2010-03-24 20:52 ! Citera #
Smart idé med dubbellektion samt att slippa rusningstrafik. Tack för detta goda tips. Jag satsar på att lära mig all teori genom boken samt genom praktik. Känns väl som en god lösning?
edde85 2010-03-25 18:34 ! Citera #
Hej!!
Bästa sättet att spara pengar på att ta körkort är:
1. För teori bli medlem här hos korkortonline.se och köp frågor.
2. För körning be dina föräldrar som har haft körkort i 5 år bli din handledare så kan du öva med dem.
thelion 2010-03-30 14:37 ! Citera #
Kör mycket privat!
Lägg ner lite tid på att hitta de bästa priserna på olika trafikskolor.
Låna teoriböcker på biblioteket!
Gör gratistest på internet.
Gäst 2010-04-03 13:15 ! Citera #
Hej!

1. Kör så mycket som möjligt hemma innan du börjar på körskolan.
2. Börja plugga teorin tidigt så att du lär dig på djupet och slipper stressa i slutet.
3. När du känner dig redo att börja ta körlektioner, ta 1-2/vecka och ifall det känns för stressigt - ta avbrott en vecka eller två. Kör mycket privat samtidigt så att du får nöta in det du lärt dig på körlektionerna.

Lycka till ;)

Senaste foruminläggen

Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Gratis körkortsfrågor