Start > Körkortsforum > Tips för att få körkort billig…

Tips för att få körkort billigare?

hps_ 2009-05-10 11:19 ! Citera #
Jag kör 1-2 gånger i veckan privat. Har gjort det i någon månad eller två. Sedan läser jag teorin på nätet och i böcker. Jag ska nog boka körlektioner innan jag ska köra upp, just för att få en ’extern’ bedömning av min körning. Så mitt tips är att själv försöka köra så mycket som möjligt privat, läs mycket teori på fritiden på nätet, böcker och tidningar. Dessutom så brukar jag vara observant när jag själv åker som passagerare i trafiken och försöker uppfatta trafiken, kolla trafikskyltarna etc. Jag tror man lär sig rätt mycket på det.
Lilja 2009-05-31 18:54 ! Citera #
Det låter som en bra idé,

men jag tänkte på de. OM, om man missat att lära sig något som känts kanske mindre viktigt och man man inte fått in de med sin körlärare de få sista tillfällena,

om det sedan kommer på provet och man då inte lärt sig de så kanske kuggar man på en simpel sak som man kanske borde kunnA.. låter flummigt men det finns ju en risk...
elina_90 2009-06-12 16:38 ! Citera #
Mitt bästa tips är att gå på en körskola som har privatist utbildning. Då kan du i princip bestämma själv när du känner dig redo för uppkörning och rådfråga körskoleläraren vad han/hon tycker.

Jag själv håller på med traditionell utbildning och då tvingar dem på en hur många lektioner som helst, de är aldrig nöjda. En kompis till mig tog privatist utbildning och behövde bara ta 5 lektioner och klarade både uppkörning och teori på första försöket.
Gäst 2009-06-13 12:21 ! Citera #
Jag vet inte om hur det är på andra gymnasieskolor runt om i landet men på min skola kunde man välja att läsa teorin som en vanlig 50-poängskurs, gratis. Om man läst kursen fick man även inskrivningskostnaden på trafikskolan till ett rabatterat pris. Det tycker jag är en fruktansvärt bra lösning och om det inte finns på andra skolor så tycker jag ni kan kontakta rätt personer och försöka få in det som en valfri kurs. Det finns ju antagligen intresse hos 17-18-åringar att läsa teorin och borde inte vara att problem att få in på schemat.
Något annat man måste tänka på är att man verkligen är redo för sitt teori- och förarprov när man gör det. Det tjänar man på både för psykets skull och för plånbokens.
Bremmers 2009-06-15 12:01 ! Citera #
Jag rekommenderar att köra och plugga så mycket som möjligt hemma och undvika körskolor. Många skolor tar överpriser och håller en kvar för onödigt många lektioner.

10 körlektioner brukar ligga på 4500 kr.
4 uppkörningar ligger på 4400 kr

Därför känns det meningslöst att ta lektioner om man har en duktig handledare.
Gäst 2009-06-18 14:55 ! Citera #
Plugga ofta på teorin hemma och övningskör privat så blir det mycket billigare.
Sen om du vill testa dig på teorin finns många bra teoriprov som är gratis på internet, som på denna sidan t.ex.
När du känner dig redo för uppkörningen är det bra att ta en körlektion hos en trafikskola, där dom ska bedöma det som om det vore en uppkörning för att se om du har stor chans att klara de.
Gäst 2009-06-22 02:29 ! Citera #
Japp, mina tipps är att träna så mkt som möjligt hemma och kör mkt och ofte privat. Plugga frågorna på Internet och läs böcer, det är bra att läsa ur olika böcker då de kan innehålla lite olika teori. Träna varje vecka och se till att du inte glömmer bort emellan. När du tror att du är färdig går du till traffikskolan , tar ett fåtal lektioner böde i teori och körning så de kan ge dig tips på vad de tittar extra mkt på och rätta till ev. misstag du gör. Dessa lektioner kan spara in onödiga kostnader för omprov!!!
Syrianska 2009-06-23 16:37 ! Citera #
Läs igenom teoriboken nogrannt så slipper du betala för varje gång du kuggar.
Gäst 2009-06-23 18:58 ! Citera #
Se till att ha någon att köra med hemma. Den värsta kostnaden är ju helt klart körlektionerna.
Gäst 2009-06-25 17:46 ! Citera #
Som flera säkert har sagt. Kör massor hemma. På så sätt kommer du inte behöva lika många lektioner. Ge dig inte ut på vägen för tidigt. Även om dragläget känns stabilt så bör du nöta ytterligare lite annars får du ta 2-3 lektioner på skolan med att krypköra i backar och dylikt.

Senaste foruminläggen

Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Gratis körkortsfrågor