Str fråga

Gäst 2015-04-27 20:53 ! Citera #
Hej,

Jag är inte helt säker själv men tror att SvnPe hade rätt och fel. Daves lösning var baserade på stoppsträckan 20 meter. Men bilen stannade ju inte. Dock har vi räknat ut ungefär den energiminskning som sker under 20 meters bromsning = 4000.
Om vi hade en hastighet på 90 km/h så kvadrerar vi den och får = 8100.
8100 - 4000 = 4100. Kvadratroten av 4100 är 64. Svaret blir 64 km/h så Dave är i praktiken rätt fast, det är kanske pga tur.
ali 2016-02-02 12:50 ! Citera #
Tror inte de skillier på bromstrekan enligt pitegorasatsen så är katet till kattet du rätta svaret
Right 2017-07-07 15:57 ! Citera #
Reaktionsträckam9.3=27
Bromstrackan 0.4.90=36
Stoppstäckan 36+27=63
90-63=27
Det bli 27 när du krockar älgen.
Bussebus 2018-01-21 23:09 ! Citera #
Right utgår från hela stoppsträckan men krocken med älgen sker ju redan efter 45m och inte efter 63m. Dessutom räknas bromssträckan ut 9×9×0.4=32.4m. Sedan kan man ju inte bara dra ifrån stoppsträckan från hastigheten det blir ju helt felaktigt.
DZ 2018-01-24 04:25 ! Citera #
”brembo.com/en/company/news/50-special”

:D
jojo 2018-01-31 16:52 ! Citera #
Du kör i 70 km/h och upptäcker en älg framför dig. Vad ska du göra?
Bild till fråga

Endast väja
Endast bromsa hårt
Bromsar hårt och försöker väja om det behövs
Tuta
Gäst 2018-01-31 17:03 ! Citera #
jojo 2018-01-31
Du kör i 70 km/h och upptäcker en älg framför dig. Vad ska du göra?
Bild till fråga

Endast väja
Endast bromsa hårt
Bromsar hårt och försöker väja om det behövs
Tuta
Ja....undrar vad man ska göra...hmmmm..... :D :D :D
Gumaj 2018-02-06 11:48 ! Citera #
Jag tänker alltid så:

90km/3600sekunder=0.025km/sek

0.025*1000= 25

90-25=65km/h
Gäst 2018-02-06 11:51 ! Citera #
Bromsar hårt och försöker väja om det behövs
Guest 2018-03-25 18:57 ! Citera #
Guest 2012-09-20
En enkel tumregel är att vid 90 km/h så färdas man i snitt 25 m/sek. Om du har med det i åtanke så har du något att räkna efter.

På två sekunder har du färdats 50 meter, det vill säga 5 meter längre än vart älgen befinner sig. Bara reaktionssträckan i 90 km/h är cirka 27 meter (9 x 3). Därefter ska du börja bromsa och sänka farten också... Då har du 18 meter tillgodo.

Logiskt tänkande och sunt förnuft borde då vara att du färdas mellan 60-80 km/h.

Komplicera inte till det genom att hålla på med en massa svåra matematiska formler! :)
1. vi har 45 m framför dig.
2. 9x3 = 27 m
3. 45-27=18x3.6(m/s)=64 km/t
27 inlägg

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
6
i går 23:14
1
i går 11:56
2
2020-08-09 23:53
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Teoriprov online – testa dina kunskaper

Teoriprov Körkortonline.se Gratis demo – testa 65 frågor