Start > Körkortsforum > Övningskörning > Motorstopp på järnvägen

Motorstopp på järnvägen

Greta 2010-12-09 22:05 ! Citera #
Lägg i växel och starta bilen så skall den förflytta sig i den riktning som du valt med växeln. Pröva inte för många gånger hemma speciellt inte nu på vintertid då motorerna är extra känsliga. SPeciellt om du kör etanol.

använd EJ fötter till att trycka ner koppling eller broms..

Varför tror du att alla körskolor lägger ur växeln i friläge och använder p-bromsen?
Adam 2011-01-06 13:52 ! Citera #
Jocke
Det man ska göra är att slå på varningsblinkers, springa 3 kilometer åt ena hållet och sätta ut en varingstriangel brevid spåret.. sen springa 3 kilometer åt andra hållet och stå och vifta som fan med armarna ifall ett tåg kör förbi :)

Haha, det går snabbare att ringa 112 och be dem stoppa alla tåg även om det fortfarande grymt ineffektivt.
1. Kolla om det kommer något tåg
2a. Om tåget är 30sekunder ifrån dig, försök inte att starta bilen utan hoppa ut ur bilen och spring!
2b. Annars, få bilen att ”hoppa” genom att starta den med första växeln på,
gefa 2011-01-09 14:09 ! Citera #
Man kan ju annars gå ut ur bilen, sätta varningstrianglen PÅ bilen och gå där ifrån :O effektivt!
Wench85 2011-01-13 19:56 ! Citera #
Det måste vara relativt vanligt med sänkta bilar. Oavsett om föraren är full eller inte är ju bilen lika låg.

Med tanke på att det måste vara något av det farligaste som kan hända tycker jag att det är bra om det ”tjatas” om det!
The Stig 2021-03-08 21:45 ! Citera #
Svt.se/nyheter/lokalt/vast/se-filmen-nar-taget-kraschar-rakt-in-i-gasbussen
Björn He 2021-03-09 15:31 ! Citera #
Jag har uppmärksammat att (manuellt växlade) bilar ”hackar” sig framåt eller bakåt, om man försöker att starta motorn med kopplingen uppe och växel nummer 1 eller backväxeln ilagd (och med tanke på det så skall man komma ihåg att trampa ned kopplingen samtidigt som motorn startas). Det är såvitt jag fått veta så man skall agera i händelse att bilen av en olyckshändelse blir stillastående inne i en korsning med järnväg eller spårväg. Tyvärr är det omöjligt att göra med automatväxlade bilar; då skall man om möjligt lossa parkeringsbromsen och försöka föra undan bilen med handkraft (som man brukar göra ibland när man exempelvis försöker få bilen i rörelse när den råkat fastna). Man måste också tänka på att omedelbart kontakta tågföraren och varna för ett hinder på järnvägen; med tanke på det så tycker jag det bör vara ett krav på att ha en nödtelefon uppsatt vid varje plankorsning så att man har möjlighet att ringa nödsamtal i händelse att en akut situation uppstår.
Björn He 2021-03-11 21:45 ! Citera #
Det hände förresten nyligen en förödande tågolycka i Göteborg. Under morgonen på måndan den åttonde mars blev en buss olyckligtvis stillastående tvärs över järnvägen vid utfarten från Finlandsvägen på Lillhagsvägen där järnvägen mellan Göteborg och Uddevalla korsar Finlandsvägen och där fordon på väg ut på Lillhagsvägen har väjningsplikt DIREKT EFTER järnvägskorsningen, och det är INTE BRA!!!! Men den olyckan hade ALDRIG hänt om bara inte det blivit nåt tekniskt fel på bussjäveln. Enligt uppgifter om olyckan så tvingades bussen stanna för att iaktta väjningsplikt och då bli stillastående med bakdelen mitt över järnvägen, men när bussen skulle fortsätta köra så gick det ju inte att köra vidare eftersom motorjäveln hakade upp sig, efter att ha stängts av automatiskt då bussen stannade och då bussen startar igen så skall motorn automatiskt startas igen men den här gången gick det inte att få igång motorn av okänd orsak, troligen p.g.a. nåt tekniskt fel på motorjäveln. Lyckligtvis var bussen ur trafik och tom på passagerare, men tåget hade däremot ett femtiotal passagerare varav flera skadades när tåget körde rakt in i bussen och spårade ur med en rejäl krasch.
17 inlägg

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
2
i dag 22:36
4
i dag 12:38
3
i dag 05:57
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Gratis körkortstest med 65 frågor