Start > Körkortsforum > Uppkörning utan ”körprov” skyl…

Uppkörning utan ”körprov” skylt på bilen

Gäst 2024-04-19 21:28 ! Citera #
Gäst 2024-04-19
Antingen det skall vara krav eller inte. Det skall inte vara valbart och provtagaren skall inte särbehandlas. Det skall vara lika för alla inför ett prov.
Det är aldrig ett krav. Det ska inte vara ett krav. Anledningen till att man har skylten är för säkerhetsskäl, inte av anledning till att underlätta/göra det svårare för den som kör. Skylten ska sitta på bilen om den finns att tillgå. En inspektör ser till att den sitter på bilen om den finns, men det är inget hinder för körprov om den inte finns..
Björn He 2024-04-19 21:41 ! Citera #
Egentligen borde en trafikskoleelev ha övningskörningsskylten uppsatt (på baksidan av bilen) under körprovet, liksom under övningskörning, men nu ska en bil som används för körprov i regel inte ha en övningskörningsskylt (även om uppkörningsbilar numera börjat ha en liknande skylt men med texten ”KÖRPROV” istället för ”ÖVNINGSKÖR”), för när man avlägger körkortsprov så övningskör man inte utan då kör man ”på riktigt” (nästan som en körkortsinnehavare). Men det bör ju inte vara förbjudet enligt lag för en uppkörningselev som använder en trafikskolebil för uppkörning att ha övningskörningsskylten på under uppkörningen, för uppkörningen är ju nästan som en övningskörning med trafikskolelärare, fast här med en körkortsinspektör istället, dock brukar väl de flesta trafikskoleelever inför uppkörningen ta av övningskörningsskylten (och eventuellt sätta på en liknande skylt med texten ”KÖRPROV”).

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
1
I går 18:00
2
I går 13:14
8
I går 00:25
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Testa ett teoriprov