Körkortsfrågor – teoriprov med 1 000 teorifrågor online

Exempel på bild i ett teoritest.

Du står med din bil i kön. Är det tillåtet för dig att köra om?

Kluriga frågor – som riktiga teoriprovet

Är det någon skillnad på…
omkörningsförbud eftersom linjen är heldragen
…och…
omkörningsförbud eftersom du måste överskrida linjen?

– Kanske inte vid första anblick. Men det finns en skillnad! Den heldragna linjen i sig betyder aldrig omkörningsförbud, utan bara att du inte får köra över den.

Med ett konto på Körkortonline.se blir du förhörd på precis sådana kluriga körkortsfrågor. Detta gör att du är väl förberedd när du gör teoriprov hos Trafikverket.

Används av trafikskolor

Trafikskolor och andra utbildare använder exakt samma distanstest som du nu kan köpa.

Lärarna på trafikskolan testar själva Körkortonline.se innan de bestämmer sig för att köpa in körkortsfrågorna till eleverna.

Detta gör att du kan vara säker på att frågorna är aktuella, relevanta och att de håller mycket hög kvalitet.

Förklaringar till svåra körkortsfrågor = djupinlärning

På Körkortonline.se får du förklaringar till svåra teorifrågor. Detta gör att kunskaperna stannar kvar i minnet på ett helt annat sätt. Du lär dig inte bara svaret, utan uppnår djupinlärning och klarar av liknande körkortsfrågor eftersom du förstår hur allt hänger ihop. Förklaringarna är skrivna på ett rakt och enkelt sätt. Huvudsyftet är alltid att du ska förstå.

Bild från teoriprov.

När slutar den blåvita 50-skylten att gälla?

Generellt ska du gå efter vägmärket som sitter sist, alltså gå efter 50-skylten i några meter och sedan efter 70-skylten. Nu är dock detta ett specialfall. Den blåvita skylten Rekommenderad lägre hastighet gäller tills ett slutmärke finns uppsatt eller tills det ”ändå tydligt framgår att sträckan upphör.” (Transportstyrelsen)

Vägmärke i teoriprov. Rekommenderad lägre hastighet

Vägmärke i teoriprov.Rekommenderad lägre hastighet upphör ”slutmärke”

I situationen på fotot är det uppenbart att det är 50-skylten som gäller även efter 70-skylten, eftersom det tydligt framgår att det pågår ett vägarbete längre fram och att sträckan inte upphör vid 70-skylten.

Men är inte alternativet ”Endast när ett slutmärke som informerar om att rekommenderad lägre hastighet upphör passeras.” också rätt?
– Nej, eftersom det står ”endast” i alternativet. Ett slutmärke behöver inte vara uppsatt, alltså kan skylten upphöra på flera sätt och inte ”endast” vid ett slutmärke.

Svar på vanliga frågor

Vilka språk finns teorifrågorna på?
– Endast svenska.

Vilka körkortsbehörigheter finns det frågor för?
– Dessa körkortsfrågor är framtagna för behörighet B (personbil). Du som ska ta AM, A (MC), BE, C, CE, D, DE eller något förarbevis har säkerligen också nytta av dessa körkortsfrågor, eftersom en stor del av teorin är samma för alla behörigheter.

Finns ljudstöd?
– Ja, varje fråga har en högtalarikon. Klickar du på den läses frågan upp.

Är det exakt samma frågor som på det riktiga kunskapsprovet?
– Transportstyrelsen och Trafikverket offentliggör inga teoriprov alls. Det är därför omöjligt att garantera att det är samma frågor. Många trafiklärare använder dock Körkortonline.se, eftersom de ser att tidigare elever uppnått goda resultat på det riktiga provet med hjälp av Körkortonline.se.

Skapa ditt konto med 1 000 frågor för B-körkort nu – kom igång direkt!

1. Välj dina inloggningsuppgifter

E-postadress:
Välj lösenord:
Upprepa lösenordet:

2. Välj betalsätt

190 kr för 1 månad Användarvillkor