Start > Körkortsforum > Vad innebär risk1

Vad innebär risk1

annica 2010-01-31 17:37 ! Citera #
Har förstått att risk1 är en ny idé, min sambo som tog sitt för 2 år sedan har inte gjort det utan bara halkbanan. Kan någon förklara vad risk1 innebär?? Gör man det samtidigt som halkan?
ceciliajournalist 2010-02-06 22:25 ! Citera #
Man behöver inte göra det samtidigt som halkan, men det tillhör samma typ av utbildning, alltså risk. De skiljer sig dock tvärt emot varann då Halkbanan (Risk tvåan) är praktiska övningar vid bromsning, halka och krocksituationer. Risk ettan är en teoretisk utbildning om Alkohol- och drogpåverkan samt trötthet. En lärare kommer att förklara riskerna och dessutom får man ta ställning till olika påståenden och så kommenterar och debatterar man allt i grupp. Det visas även otäcka bilder på människor som blivit påkörda så att man ska ha klart för sig vad körning vid, exempelvis, berusat eller trött tillstånd kan leda till.

PS Om man satsar på att göra båda samtidigt så ta med er matsäck: det finns nämligen ingen mat vid halkbanorna.
Gäst 2010-03-27 11:38 ! Citera #
Precis som föregående skribent nämnde så är RISKUTBILDNING 1 = teoretisk utbildning och RIKSUTBILDNING 2 = praktisk utbildning. Oftast går Risk 1 att göra på trafikskolorna där de går igenom alkohol och drogers inverkan på föraren och trafiken. En trafiklärare (säkert många andra också) säger att lika många alkoholpåverkade finns i trafiken varje dag som antalet taxibilar. Så för varje taxibil du ser så ser du en bil vars förare är alkoholpåverkade. Reflekterande tanke. Bra att Risk 1 nu finns så vi kan råda bot på det problemet och den säkerhetsrisken i trafiken.

Senaste foruminläggen

Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Teoriprov, gratis demo