Start > Körkortsforum > Handledarutbildningen - Ologis…

Handledarutbildningen - Ologiskt.

Jojsan 2009-04-12 20:03 ! Citera #
Både bra o dåligt med handledar utb, men tänket tror jag e ett bra grund tänk.. sedan har man tex fem ungar o skall ta ny utb för var unge e ju super knäppt....
Johännie 2009-04-20 15:30 ! Citera #
Jag känner ett syskonpar som skulle börja övningsköra samtidigt. De skulle ha sin mamma som handledare men när de skulle gå kursen fick de inte gå tillsammans utan mamman var tvungen att gå en gång med varje barn, och såklart betala för båda gångerna. D e t är ologiskt! Förhoppningsvis gör man bara såhär på den enda körskolan!
Gäst 2009-05-03 19:37 ! Citera #
Kan det inte vara så att systemet är uppbyggt för att ingen ska kunna starta ”svarta bilskolor” och övningsköra med en massa folk utan att ha bilskollärarutbildning, försäkring, dubbelkommando, o.s.v?
Innan det nya systemet infördes så fanns det väl en del problem med det?
Gäst 2009-05-04 16:24 ! Citera #
Jag har många lika frågor om handledareutbildningen också. När jag bestämde att ha en handlare till, måste jag gå till utbildningen igen. Såklart betalade igen. Jag tror att idè bakom utbildningen kanske är bra. Men det kan blir mycket bättre.
Gäst 2009-10-07 17:21 ! Citera #
krille
Man gör vissa övningar ihop med sin handledare på handledarkursen, t ex så får eleven fylla i hur ens handledare kör, om han/hon håller hastigheten m.m. Sen är det väl lite att man ska få samma upplevelse och ”connecta” med varandra.

Jag stör mig inte på detta personligen, men om dina (rsh) exempel skulle bli verkliga kan vi verkligen tala om konspirationer. :o


Eh gick precis handledarutbildningen med min pappa. Jag fick då inte fylla i något om hur han kör. Det som det egentligen handlade om var att dra ut på tiden så mycket som möjligt. Lite som en reklam för körskolan. Personen från körskolan pratade om alla deras moment, gick igenom allt de gör på körskolan och babblade även på om sitt privata, sina kompisar osv. Endel grejer var bra att höra men 3 timmar lång hade den absolut inte behövt vara. 1 timme hade räckt.

Sen att det kostade först och främst till länsstyrelsen och sen 700 till körskolan är ju löjligt dyrt.
iiaa 2009-11-13 13:36 ! Citera #
Jag tycker också att det är *ursäkta uttrycket* förjävligt. Det som stör mig mest är att jag har två yngre bröder som båda kommer börja övningsköra om några år. Mina föräldrar tvingas då gå om den här kursen för varje nytt barn. Det blir en hel del pengar eftersom vi är tre barn som alla vill köra med både mamma och pappa. Det är heller inte direkt som om mina föräldrar kommer glömma hur man är en bra handledare eftersom det bara skiljer två år mellan mig och min lillebror och tre år mellan honom till nästa.
Nej, det här känns bara som ett sätt att blåsa oss på pengar.. Men vad gör man inte för att få sitt efterlängtade [url]/[/url], hehe.
Gäst 2009-11-17 16:49 ! Citera #
rsh
Hej!

Som jag förstått det så:

Kalle ska ta körkort och Otto ska vara hans handledare. De går på handledarutbildningen.
Johanna ska också börja övningsköra och det med Marita. De går på handledarutbildningen.

Kalle får inte köra med Marita och Johanna får inte övningsköra med Otto?

Hur kommer detta sig? Det låter nämligen för dumt för att vara sant. Är utbildningen personligt skräddarsydd för den som ska ta körkort?
Luktar mest som en påtryckning från bilskolorna att roffa åt sig ännu mer pengar. ;)


Ja asså det där kan jag hålla med om är väldigt dumt eftersom båda två har gått utbildningen. jag tror att det handlar dels dom vill tjäna pengar och dels att dom vill ha stor koll redan från början vem som kör med vem osv..

//Flinkan
SofiaSenita 2010-04-04 14:33 ! Citera #
Jag har haft ett körkortstillstånd, där min man var min handledare, vi fick tillståndet innan dessa regler började gälla. Nu har tillståndet gått ut eftersom jag inte riktigt varit motiverad förens nu, frågan är om jag nu måste gå en handledarkurs nu, trots att vi redan haft ett tillstånd. Det vore ju skumt.
ernerhaav 2010-04-14 19:48 ! Citera #
Det ska komma ändringar nu så att man slipper gå flera gånger om man har flera barn i familjen
eloje 2010-04-20 12:49 ! Citera #
Det är verkligen helt ologiskt! Som om det inte redan är dyrt att ta körkort. Blir också väldigt konfunderad över att du inte fick någon förklaring över huvudtaget :S De måste väl grunda beslutet på något sätt? Låter helt sjukt..

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
6
I går 23:52
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Teoriprov, gratis demo