Start > Körkortsforum > Vilken fil i cirkulationsplats…

Vilken fil i cirkulationsplatsen?

Gäst 2009-11-05 22:39 ! Citera #
När man ska svänga vänster, ska man alltid ligga i innerfilen när man kör in i rondellen då? har hamnat i rondeller där bilar i ytterfilen plötsligt också ska vänster och jag har blivit klämd. har förstått att man kan se på skyltningen innan vilka filer som går vart, men finns det något rätt och fel?
Gäst 2009-11-07 15:24 ! Citera #
Självklart måste man alltid visa med piltecken i rondellen vart du är på väg- inga plötsliga svängar till vänster är tillåtna utan säkerheten går som alltid först för dig själv och övriga trafikanter.
Gäst 2009-11-24 11:28 ! Citera #
Ska du åka till vänster ligg alltid i det vänstra körfältet. Ska du köra rakt fram genom rondellen ska du placera dig i det högra körfältet, likaså om du ska åt höger.

Sedan får man inte glömma att först blinka och sedan hålla ut till höger när man ska ut. Det förebygger både att du blir trängd och du slipper ge dina medtrafikanter obehagliga överraskningar.
jessica 2010-09-26 20:35 ! Citera #
Sen är det inget som säger att det är fel att ligga till vänster om du ska rakt fram. I vissa fall kan det vara att föredra, ex om du direkt efter rondellen ska göra en vänstersväng m.m.
acaraxe 2010-11-02 00:24 ! Citera #
Fast om man ska rakt fram ska man ligga till höger och sen svänga av direkt i den vänstra filen om det finns två, ligger man inne i mitten och svänger ”direkt” ut i vänstra filen rakt fram öppnar det upp för missförstånd från de som kommer in från höger och väntar sig att du fortsätter svänga.

Senaste foruminläggen

Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Teoriprov, gratis demo