Start > Körkortsforum > Gjorde halkbanan idag!!

Gjorde halkbanan idag!!

Anita91 2009-05-18 14:59 ! Citera #
Jag har hakan på onsdag ! lite nervöst men det går nogbra hoppas jag !!
Haft 12 körlektioner !
Gäst 2009-05-28 21:29 ! Citera #
Det gäller att bli godkänd, men det blir man bara man gör övningarna. Och om man skulle misslyckas med kanske att köra i rätt fart innan man bromsar får man nog göra om den övningen. I alla fall var det så när jag gjorde halkbanan för en vecka sen.

Halkbanan ska göras när man är i slutet av ens utbildning, och de säger att man ska kunna köra självständigt i både stadstrafik och på landsväg (i alla fall där jag var, det är nog samma överallt. Nån som vet?). Om man kör på körskola säger de oftast till när man är klar för att köra halkbana, och då vet man ju det.
Heulwen 2009-06-04 00:08 ! Citera #
Grattis!

Jag gjorde halkan i måndags och två kuggades faktiskt, så den är inte så lätt som alla vill få den att tro att den är, eller så kanske vi bara hade en hård lärare.
RedHeaart 2009-06-08 17:58 ! Citera #
Skönt och höra att det var roligt och att instrukörerna är snälla! :)
Jag ska själv göra halkbanan på onsdag i FALUN, någon som gjort den där? :)

Jag är jätte nervös, men det blev lite lättare nu när jag såg era svar!
Gud så bra att man kan få se vad andra tycker om den, blir lite lättare för de som ska göra den! :)

KRAM
Tommy G 2009-06-15 16:28 ! Citera #
Jag körde halkbana för ca.1 vecka sedan och det var grymt skojj!

Man får köra upp bilen till en viss hastighet och sedan bromsa på både torrt och halt underlag!
Att väja för älg är att man accelerera upp bilen till en viss hastighet och sedan bromsa vid markering eller ledarens tillsägelse, sedan väjer man för tex ett par koner, om du kör över en kona så har du kört på älgen.

Det du bör kunna inför halkan:

För att nå målet är det nödvändigt att Du kommit så långt i Din utbildning att Du obehindrat och självständigt kan köra bil, både i stads- och landsvägstrafik. Om förkunskaperna inte är tillräckliga så är utbildningen ej genomförbar och kommer därför att avbrytas.
patohls 2009-06-24 14:24 ! Citera #
Kompis som gjorde halkbanan den 9 juni. Var tydligen riktigt roligt och inget att vara nervös över. Han gjorde det ute vid gillinge och det var bra instruktörer och roliga moment. Ingen blev kuggad även fast alla inte klarade av att väja för vissa koner. Det handlar om att känna på hur det är och sladda och köra på halt underlag. Får du igång bilen och kan köra så är det lugnt.
Gäst 2009-06-30 14:28 ! Citera #
Man behöver kunna köra iallafal men man behöver inte vara så bra att man är redo för uppkörning, utan man ska kunna behärska bilen så man kan köra ut på halkbanan, slira lite och bromsa i tid. Jättekul faktiskt inget att oroa sig över, man behöver inte vara bra på halkan, det kommer inte gå perfekt för man sätts i svåra situationer. Gör ba som dom säger så går det bra.
asuka 2009-07-01 14:59 ! Citera #
Var lite nervös när jag gjorde halkan, men det finns inte så mycket att vara rädd för, räcker med att man gör som dem säger så går det bra :)
Gäst 2009-07-02 16:38 ! Citera #
Man ska ha kört så pass mycket att man är säker och i slutet av sin körutbildning, Man ska kunna manövrera bilen ordentligt osv. men samtidigt behöver man ju inte kunna nåt om trafikregler osv. eftersom man i princip bara kör rakt fram, växlar och svänger i kurva. Det är inte svårt alls och i princip omöjligt att inte bli godkänd.
kozlov 2009-07-06 10:33 ! Citera #
Rivera
Väljer man själv att köra halkbana eller är det ett måste`?

Man måste göra halkbanan

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
3
I går 21:40
1
I går 18:15
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Gratis körkortsfrågor