Start > Körkortsforum > Övrigt > Åldersgräns för körkort

Åldersgräns för körkort

monchou 2009-08-13 17:23 ! Citera #
Ja, som rubriken heter, ”åldersgräns för körkort”. det borde verkligen sverige och alla andra länder införsskaffa. visst, kanske inte direkt någon åldersgräns som ”när du fyller 70 blir du av med körkortet” men jag tycker absolut att man borde införa körprov för pensionärer, eller vart man nu ska sätta gränsen. det finns många gamla i trafiken och mångas reaktionsförmåga sänks och de blir en ren livsfara. både för deras skull och oss andra i trafiken borde det införas ett prov där de får köra, som en uppköring för att se om de fortfarande är ”godkända”. eller vad tycker ni?
Gäst 2009-09-26 09:01 ! Citera #
Jo många gamla kör ju med gamla regler, eller har helt glömt reglerna och bara kör på. Undrar om de inte gör syntest när man har blivit äldre? Annars borde det införas tycker jag. Man ska ju privat gå och kolla upp synen annars. Är man nästintill blind eller lider av någon ögonsjukdom är det stor risk att man inte får köra bil!
andreas 2009-10-26 17:28 ! Citera #
Håller med helt och hållet! körkortsprov borde vara obligatoriskt för äldre. dom har ofta svårt att hålla trafikrytmen och synen är inte alltid den bästa. en trafikfara, helt enkelt.
Gäst 2009-10-29 16:46 ! Citera #
Instämmer!

Dels är det många som glömt bort eller slarvar med reglerna, eller helt enkelt har svårt för körningen p.g.a. ålderstecken. Dels kommer det nya regler för jämnan som de som redan har körkort inte har en susning om. Tycker att det brister lite i systemet.. Vi som ska ta idag har mycket mer att lära och kraven är högre, vilket är bra! Men riskerna på vägarna lever ju kvar så länge inte alla bilister måste ta till sig reglerna.
Skogsmullen 2009-11-10 15:10 ! Citera #
Håller med ovanstående totalt.
Frågan är vem som skulle våga införa den regeln tror att många pensionärer skulle bli sura. :P Men det borde ju defenetivt införas något typ av prov kanske just på dom nya reglerna och kanske ett syn test o reaktions test. Man kanske inte behöver göra som med att ta körkortet för första gången då det kostar flera tusen kroner. En annan sak jag tycker det borde finnas är just en bok med nya trafik regler kanske en ny vart tionde år eller något :D

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
1
i dag 14:23
1
i dag 12:42
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Teoriprov online – testa dina kunskaper

Teoriprov Körkortonline.se Gratis demo – testa 65 frågor