Start > Körkortsforum > TIPS!!!

TIPS!!!

Alice 2008-12-13 20:50 ! Citera #
Är det någon som har några tips att tänka på före och under uppkörningen?
Skulle behöva tips, är jättenervös och nu är det snart dags! :?
Pierre 2008-12-13 21:12 ! Citera #
Hej, lite bra tips :P :

* Ta av dig jackan (bältet ska sitta nära kroppen).
* Ha bra koll i backspeglarna.
* Körställning och färdförberedelserna ska alltid utföras, även om personen du kör upp med säger att du ska göra en yttre kontroll.
* Tänk inte på att det är uppkörning. Koncentrera dig istället på körningen.
* Försök att inte titta eller tänka på personen du kör upp med mer än nödvändigt (men lyssna givetvis på instruktionerna).
* Om du gör ett misstag, glöm det och gå vidare. Det är inte alls säkert att du kuggat. Ett eller två motorstopp leder normalt inte till kuggning.

Från https://korkortonline.se/fakta/uppkorning/
Gäst 2009-03-07 15:28 ! Citera #
Kom ihåg att alltid använda hela ansiktet när man kollar speglarna, titta inte bara med ögonen får då kan du bli kuggat, eftersom om du inte visar tydligt att du kollar speglarna vet ju inte läraren om att du gör det. Finns vissa speglar som gör att läraren ser dina ögon ändå, men de finns inte i alla uppkörningsbilar och det kan forfarande vara otydligt för läraren om du tittar eller inte.
Jojsan 2009-04-12 20:00 ! Citera #
Gör man ett misstag så säg det med en gång så visar du att du är med fast du missade... det räddade då mig för 20 år sedan
Gäst 2009-04-13 18:02 ! Citera #
Ja. Det är lugnt! Du fixar det! Jag fick två motorstopp på uppkörningen och han sa ”Ja du Niclas, två motorstopp..... GRATTIS du har klarat det!”

Kör som du kör i vanliga fall. Låtsas att det är din mor eller farfar som sitter bredvid dig :-)
Jokerstyle 2009-05-27 20:34 ! Citera #
Fick en jättefin lista av min körskola på vad dom ger prioritet under uppkörningen.

1 ) Hur du signalerar din framfart och avsikter till andra förare.
Blinka i tid, motorbromsa i förväg, ha rätt placering både vid sväng och på raksträckor och annat liknande, så ska detta gå som en dans!
2 ) Hur du framför ditt fordon, och din körteknik
saker som backstart och backning runt gathörn täcks säkerligen i denna kategori, även om jag inte riktigt kommer ihåg vad det var hon sa exakt
3 ) Ecodriving
Jag vart chockad när jag hörde att dom lagt ecodriving så långt ner, men när man tänker på det så är det ganska logiskt. Vad detta innebär är att du alltid ska sätta säkerheten framför allt annat. Är det exempelsevis extremt mycket trafik så är det inte lika lätt med långa motorbromsningar, speciellt inte om bilarna framför dig kör som rövare.

En till intressant grej var att examinatörerna inte börjar bedöma hur du hanterar bilen och dess utrustning (inbromsningar) förrens efter ca 20 minuter.
Detta innebär såklart inte att du kan köra som en buse, men dom första 20 minuterna är dom mer förlåtande på exempelsevis alltför hårda inbromsningar som en följd av att du inte är van med den nya bilen. (Men efter 20 minuter måste du ha sett till att lära dig den någorlunda, försök gärna testa olika bilar innan uppkörningen)
Gäst 2009-06-24 01:01 ! Citera #
Bennie
Kom ihåg att alltid använda hela ansiktet när man kollar speglarna, titta inte bara med ögonen får då kan du bli kuggat, eftersom om du inte visar tydligt att du kollar speglarna vet ju inte läraren om att du gör det. Finns vissa speglar som gör att läraren ser dina ögon ändå, men de finns inte i alla uppkörningsbilar och det kan forfarande vara otydligt för läraren om du tittar eller inte.


alla uppkörningsbilar har speglar där kontrollanten ser exakt dina ögonrörelser, så att titta ”med ansiktet” behöver man inte tänka på
asuka 2009-07-01 17:20 ! Citera #
Tack för alla tips! själv är jag väldigt rädd för uppkörning så det känns bra att läsa igenom alla tips :)
kozlov 2009-07-06 10:54 ! Citera #
Tack för tipsen det kan vara bra att veta nu när det närmar sig ;)
Fisken 2009-07-08 16:30 ! Citera #
Tänk på att ta det lugnt och sansat bara, vet du att du är redo att köra upp så sitter det i ryggraden. Är säker på att det finns där bara man letar!

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
3
I dag 19:06
16
I dag 18:52
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Teoriprov, gratis demo