Start > Körkortsforum > Tips för handledare?

Tips för handledare?

Anette 2008-12-09 16:58 ! Citera #
Vill ni dela med er av era erfarenheter som handledare?

Häls.
Anette
Göran A. 2008-12-13 12:48 ! Citera #
Bästa tipset: läs, läs, läs! Kraven än helt andra nu och vi som är äldre saknar i många fall helt kunskaper om t.ex. ecodriving, vilket mer eller mindre är ett krav nu.

Handledarboken från STR är en bra början. Kika även i de vanliga teoriböckerna och körhäftena.
Eva 2009-04-05 21:44 ! Citera #
Även om handledaren är duktig på att köra är både du som övningskör och din handledare i en nybörjarsituation. Var noga med att prata igenom körningen både innan och efter så att bägges upplevelser kommer fram. Handledaren såväl som eleven kan uppleva en hel del frustration eftersom det är svårt att lära ut något som för den vane köraren kanske blivit rutin och sker per automatik. Det är viktigt att eleven förstår detta och att ni tillsammans pratar om hur situationer upplevs
Gäst 2009-04-07 06:55 ! Citera #
Det är väldigt bra att ha en dialog under körningen. Att handledaren beskriver hur han / hon tänker och tittar i trafiken. Efter några gånger kan man byta så att det i stället är det som kör som hela tiden pratar om var man tittar och hur man tänker.
/Anna
Anna 2009-04-16 15:49 ! Citera #
Ett annat bra tips är att prata igenom körningen efteråt. Ibland är det svårt att få in allt när man kör, men om man sätter sig ner efteråt och pratar igenom det man gjort så är det lättare att bearbeta!
/Anna
Gäst 2009-05-04 17:11 ! Citera #
Jag är inte handledare själv men min mamma (=min handledare) är nog den bästa man kunde få. Inte för att hon är väldens bästa förare utan för att hon är pedagogisk, lugn, tydlig, svarar på frågor o.s.v. Hon för också anteckningar vad vi gör på träningspassen och så för att ha tydliga delmål. Jag rekommenderar att försöka känna av eleven, gör inte mer än den är redo för, hellre en extra lektion på parkeringsplatsen än att råka ut för en olycka.
Elin 2009-05-07 23:35 ! Citera #
Ett tipps e att be den du kör me säga allt högt, typ ja uppmärksammar nu att de kommer en cyklist på cykelbanan, lr nu närmar vi oss ett övergångsställe, då kommer ja ha extra uppsikt. då vet du va han/hon tänker å då blir de mkt enklare för alla. å ha TÅLAMOD :)
Pammy 2009-05-08 17:27 ! Citera #
Jag tycker att min handedare på körskolan är väldigt bra och pedagågisk av sig. Har också en bra humor
Galifir 2009-05-25 18:57 ! Citera #
Viktigt att man kan fokusera när man är ut eoch kör med sin handledare, man får ta det för vad det är och disskutera igenom eventuella händelser under körningen. Man får bortse att det kanske är ens sambo eller pappa man kör med, man är där för att lära och om man int elitar på handledarens åsikt bör man nog byta handledare istället för att skälla eller så)
Gäst 2009-06-18 19:04 ! Citera #
Se till att eleven har en lämplig lärobok.
Bokhandeln eller någon trafikskola kan hjälpa er att hitta ett aktuellt studiematerial.

Följ Vägverkets föreskrifter om kursplaner för den behörighet som utbildningen gäller.

Fräscha upp dina egna kunskaper om trafik-reglerna innan ni börjar utbildningen.

Lägg upp utbildningen utifrån elevens förutsättningar och välj lämpliga platser för övningskörningen.

Sätt säkerheten främst. Allvarliga olyckor har inträffat vid övningskörning.

Det är du som handledare som räknas som förare vid övningskörningen, vilket innebär att du ansvarar för körningen och kan bli straffad vid en förseelse eller olycka. Som handledare ska du: planera körutbildningen, se till att eleven följer trafikreglerna och kör på
ett säkert sätt, lära ut ett riskmedvetet körsätt som präglas av hänsyn till medtrafikanterna.

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
14
I går 20:04
5
I går 13:17
8
I går 09:49
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Gratis körkortsfrågor