Start > Körkortsforum > Fråga! tacksam för svar

Fråga! tacksam för svar

Gäst 2009-03-08 16:55 ! Citera #
Hejsan, har en liten fundering.. Har en volvo 850 glt har hört att det är bilar som inte rostar konstigt nog.. Men för att vara på den säkra sidan undrar jag hur man förebygger rost? Jag har hört att det är bra o tvätta bilen men hur ofta rekomenderas det etc? Finns det även spray för att förebygga rost? tacksam för svar
Gäst 2009-03-11 15:13 ! Citera #
Varannan vecka tycker i alla fall jag är bra intervall mellan tvättarna.

Spray vet jag inte, men gör en underredsbehandling :)
McNick 2009-03-30 12:41 ! Citera #
Vaxa/polare gärna bilen ofta, det förbygger rost mycket bra!
Tommy G 2009-06-15 17:03 ! Citera #
Tvätta bilen med gämna mellanrum 1 gång i veckan, varan vecka, beror helt på hur mycket du har kört med bilen samt i vilket väder. På vintern är det extra viktigt fast det kan kännas onödigt då bilen snabbt blir skitig igen, men alla salt som sprids på vägarna älskar att käka plåt.

Vaxa/polera gärna bilen varje sommar, då håller lacken sig fin och fräsch också.

Sen kan det också vara stor idé att lämna in bilen på underredsbehandling då dom på firman är specialister på detta och har dom absolut bästa medlen.
Gäst 2009-08-11 14:55 ! Citera #
Om du är rädd för rost på bilen, så är det bästa att inte köra på vintern. Om du nu ska det så är det bra att underredsbehandla bilen och tvätta av de delar som inte är lack skyddade så ofta du kan, om salt skulle trängt sig in. Kolla även efter lacksläpp och åtgärda dem.
Gäst 2009-09-24 09:09 ! Citera #
Om man vill undvika rost under bilen så kan man åka till en verkstad och be dem spruta på olja under bilen. Oljan är korrisions hämmande och gör att bilen inte rostar. Om det har åkt dän en färgflaga på bilen så att man ser metallen så ska man ta ett sandpapper och fila lite på just den fläcken om man ser att det har börjat komma rost på metallen. Sedan målar man över fläcken med rost skydds färg som finns att köpa hos nästan vilken reservdels handlare som helst. När det har torkat är det bara att måla över med orginal färgen. Färg nummret brukar stå inne i motor huven på en metall bricka. Färgen finns också att köpa hos någon reservdels verkstad.

Senaste foruminläggen

Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – den senaste körkortsboken med körkortsteori 2023
Ladda ner Teoribok
PDF   363 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken med körkortsteori 2023 Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken med körkortsteori 2023

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Teoriprov, gratis demo