Start > Körkortsforum > Regnigt körprov dag

Regnigt körprov dag

em 2024-07-10 11:45 ! Citera #
Jag har uppkörning om några dagar i Järfälla och det visar sig att det kommer att regna den dagen :( blir det svårare?
Barre 2024-07-10 16:06 ! Citera #
Att köra i regn kan vara lite mer utmanande än att köra i klart väder, men det är absolut inte omöjligt och kommer gå jättebra! Här är några saker att tänka på:

Sikt: Regn kan göra det svårare att se, så se till att dina vindrutetorkare fungerar ordentligt och att du känner dig bekväm med att använda dem.
Väggrepp: Vägar kan bli hala när det regnar, särskilt om det inte har regnat på ett tag. Var extra försiktig i kurvor och när du bromsar.
Avstånd: Håll ett större avstånd till bilen framför dig än du normalt skulle göra. Det tar längre tid att stanna på en våt väg.
Vattenplaning: Om det regnar mycket kan dina däck förlora kontakten med vägen, vattenplaning. Om detta händer, håll ratten rakt och minska hastigheten tills däcken får grepp igen.

Kom ihåg, din uppkörning handlar om att visa att du kan köra säkert under alla förhållanden. Så om du kan hantera regnet, kommer det bara att visa att du är en ännu mer kompetent förare. Lycka till med din uppkörning!
Gäst 2024-07-11 00:40 ! Citera #
Tack så mycket för tipsen!

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
7
I går 20:48
9
2024-07-19 16:31
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Gratis körkortsfrågor