Start > Körkortsforum > Från en som kuggat teorin 4ggr…

Från en som kuggat teorin 4ggr men klara uppkörningen på första, här är mina bästa tips !

Anonym 2024-05-29 10:32 ! Citera #
Till alla som känner att körkortet känns hopplöst, för mig tog det 4 teoriprov att bli godkänd. Ser väldigt få som skriver om att ha svårt med teori provet här då de flesta har svårare att klara uppkörningen.
Jag körde upp en gång och gjorde som nämnt fyra teoriprov och tänkte säga mina bästa tips här framförallt för teorin eftersom det var den jag hade svårast med, men även de som gjorde så jag klarade uppkörningen på första.

Teorin kan kännas jävligt svårt eftersom många frågor är konstigt upplagda. Man måste verkligen tänka när man läser frågan och fatta var de frågar efter.
För mig hjälpte det att plugga stenhårt. Läste körkortsboken och sammanfattade i punkter efter varje kapitel de regler som togs upp. Jag skulle säga att läsa och faktiskt lära sig allt hjälpte mest, jag lärde mig aldrig nått av övningsproven och tränade aldrig med dem inför sista provet och det var de som fick mig att klara det.
Läs igenom boken eller de som sammanfattas ur boken på olika sidor och lär dig. Det viktigaste att plugga på enligt mig, som också alltid togs upp i de 4 proven jag gjorde var:

Högerregeln och vilka situationer den gällde på bilder. Kolla då alltid noga på bilderna för de är oftast skyltar gömda.

Lär dig hur man räknar ut reaktion samt bromssträcka för jag fick alltid minst en sån fråga på mina prov.

Lär dig dig sånna skyltar som förbud mot vänstersväng och anslutande väg med huvudled. Sånna skyltar kom ofta på proven, de skyltar som är med boggitryck och begränsat axeltryck kom aldrig på nått av mina prov så spendera inte mycket tid att plugga på sånna skyltar utan lägg ner tiden på att lära dig och förstå vad som gäller vid skyltar som oftast är i stan och tätbebyggt område.

Lär dig vad som gäller vid cykelöverfarter eller cykel övergångsställen för där upphör högerregeln i vissa situationer vilket är bra att kunna.

Lär dig om last och vikt och hur man märker ut last i mörker. Även bra att lära sig om hur lamporna och symbolerna på instrumentbrädan.

Jag skulle framförallt säga att det viktigaste är att förstå vad dem är ute efter med frågan, och vad de vill ha för svar. Dem har ju lagt upp proven så svaren inte ska va helt självklara och så man inte kan gå in o klara de utan riktig vetskap om trafikreglerna. Därför finns de alltid två svar som passar in men man måste hitta det som passar bäst, att titta på bilderna och leta detaljer gör ofta att man ser nått som gör att man förstår vilket svaret är. Alla svaren är oftast de som är mest försiktigt och defensiva så de vill alltid ha det svaret som är säkrast. Övertänk inte heller svaren, ta de lugnt och ta de svaret du tror först och när du börjar övertänka de massor så ändra de inte för när jag slutade ändra mina svar för jag övertänkte frågan så kuggade jag varje gång. Sista är att om du hamnar på nån fråga och fastnar ta de svaret du först tror och markera frågan och gå tillbaka i slutet, för man blir av med så mycket tid när man fastnar på frågor.

Uppkörningen
Jag har inte så mycket tips till den då jag klarade den på första försöket och stötte inte riktigt på några problem med den. Men jag skulle säga att de som gjorde att jag klarade det var att övningsköra jävligt mycket innan och se till så du verkligen känner dig redo. Jag hade övningskört så pass att jag var så otroligt trött på de när jag gjorde uppkörningen så de fick mig att känna att jag var redo för uppkörningen. Se nyfiken ut hjälper mycket på uppkörningen, vrid på huvudet när du tittar så dem ser o kolla i olika korsningar osv för då ser dem att du har uppsikt. Lixom bara kolla aktivt och se nyfiken ut. De hjälper också otroligt mycket att övningsköra massor på stället du ska köra upp, övningskör bara på stället du ska köra upp sista månaden och ta varenda väg man kan för de gjorde jag och de räddade verkligen mig eftersom jag då alltid kände igen mig och visste lite vad som gällde på olika vägar och jag behövde inte anstränga mig så mycket när jag skulle följa skyltar då jag redan nästan kunde hur jag skulle ta mig dit. Det hjälpte otroligt mycket eftersom man redan är nervös på uppkörningen och då missar man lättare skyltar på var man ska och när man känner igen sig blir man lugnare.

Men om någon också har problem med sitt teoriprov så svarar jag och hjälper så mycket som möjligt. Så ni som har teoriprov snart och läser detta hejja er ni klarar detta, tro på er själva och försök att att slappna av och inte sätta så mycket press på er själva. Det är ingen tävling om vem som klarar vad snabbast och på minst antal försök utan målet för alla är ju att klara de och de får ta så länge de behöver.

Och ni som kommer säga att jag inte borde ha körkort som kuggade teorin så många gånger kan ge sig redan nu. Så innan ni skriver nått varsågod här får ni en pokal för att va bättre än mig, ni behöver inte förtydliga de något mer nu.
Gäst 2024-05-29 17:42 ! Citera #
Att ta körkort kan vara svårt för vissa. Men var glad efter all kämp o tid man har lagt och tillslut tagit det så är det as bra! Man har då lyckats i slutändan.

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
2
I dag 13:42
1
I går 19:17
1
I går 19:10
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Gratis körkortsfrågor