Start > Körkortsforum > Vad räknas som en parkering

Vad räknas som en parkering

Håke 2024-05-15 00:16 ! Citera #
Vad räknas egentligen som en parkering? gjorde uppgifter i appen, och att stanns för att kolla vilken väg man ska välja räknas tydligen slm parkering. Jag valde alternativet på och av-lastning då drt kändes rimligast.
Tack!
Björn He 2024-05-15 00:35 ! Citera #
Att stå stilla för att kolla upp vilken väg man ska välja är en form av (korttids)parkering, om man är osäker på vilken väg man skall köra så får man väl lov att stanna till/korttidsparkera på en lämplig plats där parkering är tillåten. Det bästa är dock att titta noga på kartan innan man börjar köra så att man kan lägga upp sin färdväg i god tid i förväg.

Många bilister brukar kanske fuska genom att stanna till för att titta på kartan på en plats där parkeringsförbud gäller och ha varningsblinkern påslagen medan de står stilla för att titta på kartan, kanske i syfte att tydligt visa för andra fordonsförare att fordonet är tillfälligt stillastående, men i en sån situation är det inte tillåtet enligt lag att varningsblinka.
Man kan vad jag vet få böter på att varningsblinka i en annan situation än en sådan då fordonet blivit stannande till följd av någon trafikolycka, som kollision med annan trafikant eller tekniskt fel på fordonet. När man exempelvis stannar en längre tid för på- eller avlastning så skall man i regel inte varningsblinka alls, det är onödigt att varningsblinka för att tydligt ge tecken om att fordonet stannat tillfälligt.
Björn He 2024-05-16 09:12 ! Citera #
Håke 2024-05-15
Vad räknas egentligen som en parkering? gjorde uppgifter i appen, och att stanns för att kolla vilken väg man ska välja räknas tydligen slm parkering. Jag valde alternativet på och av-lastning då drt kändes rimligast.
Tack!
För att vara exakt så betyder ”parkering”
1)att lämna ett fordon stillastående (oftast en längre tid) på anvisad parkeringsplats, eller
2)att lämna ett fordon stillastående i övrigt (oftast en längre tid) på ett annat sätt än att tillfälligt stanna för att låta passagerare stiga på eller av eller låta gods lastas på eller av fordonet.

På exempelvis en anvisad parkering för personbilar får personbilar parkeras men övriga fordon får endast tillfälligt stanna för på- eller avstigning. På handikapparkering är parkering enbart tillåten för fordonsförare med särskilt parkeringstillstånd för rörelsehindrade, övriga förare får endast tillfälligt stanna för att hämta/släppa av passagerare, om det sker utan hinder för en rörelsehindrad.

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
1
I dag 02:48
3
I går 19:50
34
I går 19:48
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Gratis körkortstest