Start > Körkortsforum > Missleda med blinkers

Missleda med blinkers

Gäst 2023-09-23 19:50 ! Citera #
Var ute och körde idag, närmar mig en rondell och börjar sakta ner då jag ser att en bil blinkar vänster och ska då förmodligen till vänster eller runt eftersom han kom från infarten framför mig. Kör sakta med bra avstånd till rondellen fortfarande kvart samtidigt som jag söker av övergångsstället. Märker sedan att den där bilen börjar blinka höger och håller en placering som man har när man kör ut.

Jag kör in och drar på lite för att ta en lucka då det fanns bilar på väg in från andra sidan också. Plötsligt börjar den första bilen tuta, han hade tydligen inte kör ut utan fortsatt vidare med höger blinkers igång.

Jag förstår att detta är mitt fel då jag inte tillämpat väjningsplikten korrekt, att lita på blinkers till 100% är inte det bästa. Men det underlättar verkligen när man ska ta luckor i rondeller om man slipper att stanna helt. Gissar på att jag till nästa gång skulle gått ner på 1an och krypkört tills den bilen kört ut, men detta är inte så praktiskt.

Senaste foruminläggen

Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – den senaste körkortsboken med körkortsteori 2023
Ladda ner Teoribok
PDF   363 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken med körkortsteori 2023 Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken med körkortsteori 2023

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Testa ett teoriprov