Start > Körkortsforum > Uppkörning > Hastighet/Riskbedömnings probl…

Hastighet/Riskbedömnings problem

Erik 2022-11-25 15:26 ! Citera #
Jag har haft uppkörning två gånger nu men har kuggat vid båda tillfällen. Första gången var det för att jag körde för snabbt och identifierade inte tillräckligt många risker. Exempelvis så saktade jag inte in tillräckligt när en bus släppte av passagerare framför mig. Andra gången så kuggade jag istället för att jag körde för långsamt och bedömde risker som inte fanns/var minimala. Exempel var att jag saktade ner för mycket på en 50 väg när det stod parkerade bilar vid vägen.

Jag undrar hur man ska tänka när det kommer till riskbedömning och om någon har några bra tips. Jag ska köra upp i Högbo, Göteborg igen om den informationen hjälper.
Uppsalabo 2022-11-25 22:25 ! Citera #
Jag har blivit kuggad för samma anledningar, dvs, för att vara försiktiga för mycket och för att va hästigare, båda betyder problem med planeringen, vi ska hitta något emellan, man kan inte säga göra den eller göra ej. Som en säkra förare man ska kunna bedöma situationer och det finns inga facit. En lösning är att mängdträna eller mer tid bakom ratten. lycka till!

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
58
i går 21:37
4
2023-02-07 12:25
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Teoribok 2023 gratis

Teoribok – den senaste körkortsboken med körkortsteori 2023
Ladda ner Teoribok
PDF   348 sidor   28 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken med körkortsteori 2023 Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken med körkortsteori 2023
Köp tryckt version:
Adlibris
Bokus
Akademibokhandeln