Start > Körkortsforum > Övningskörning > Ångest efter misstag

Ångest efter misstag

Jobbigt 2022-04-24 17:36 ! Citera #
Jag har övningskört ett bra tag och har snart tagit uppemot 10 körlektioner. Min körning är betydligt bättre än innan men ett faktum kvarstår. Jag blir helt knäckt efter ett misstag, speciellt när jag kör privat. Tex i rondeller med flera filer. Där är jag inte riktigt bekväm ännu med filbyten o.s.v. Det har hänt att jag inte tänker på filerna när jag kör in i rondellen och att jag då är väldigt nära på att köra in i en bil som då ska svänga precis framför mig. Detta resulterar i att pappa skriker till och att jag får tvärnita.

Jag blir oftast väldigt skakad av just liknande händelser eftersom att jag vet hur farligt det är att köra bil. Speciellt när jag kör privat och det är jag som har all kontroll. Jag kan ofta gå och älta på sådana upplevelser tills det är dags att köra nästa gång. Några tips på hur jag kan hantera situationer som kunde slutat illa?
Sabina 2022-04-24 18:15 ! Citera #
Hej.
Oj det låter inte roligt att din pappa blir så rädd och att du blir skärrad efteråt. Hade jag varit som du hade jag bett att få köra i cirkulationsplatser med körläraren tills det sitter.
De har ju pedaler och är ju vana vid alla sorts misstag.
Inte värt att fars gubben får hjärtinfarkt och du får dubbelångest ;) ;)
Lycka till försök ta det lugnt.
Gäst 2022-04-24 21:52 ! Citera #
Säg till din pappa att han kan ta över ratten när ni kör, så slipper du tvärnita i en rondell, så att han svänger tillbaka bilen när det händer
Gäst. 2022-04-28 21:58 ! Citera #
Mitt tips.

Farsgubbfan får stanna hemma, han bidrar mer till fail och nervositet än du lär dig uppenbarligen.

Så rekommenderat, kör med körskolan istället, way bättre.

Föräldrar och kompisar som kan köra är tyvärr inte de bästa lärarna på lära ut hur göra och förklara på pedagogiskt sätt om vad göra och inte göra och varför det är så. det är därför det finns körlärare.

Ta detta med en bra körskola med en lärare som passar dig (testa flera lärare då detta har med personkemi ibland att göra, en lärarstil).

Lycka till :)
Jobbigt 2022-05-01 18:09 ! Citera #
Problemet är bara att utan honom kan jag inte övningsköra privat. Min körskolelärare pushar hela tiden för att jag ska repetera hemma. Men som sagt funkar det mestadels. Det är mer när jag gör misstag som han inte riktigt greppar hur någon kan göra misstag i någonting som han är så bra i.

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
6
i går 09:06
22
2022-06-30 19:50
4
2022-06-30 17:37
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov på Körkortonline.se Gratis demo – testa 65 frågor