Start > Körkortsforum > Övningskörning > övningsköra med barn i bilen? …

övningsköra med barn i bilen? Nojig någon mer ?

Jessika 2021-10-23 21:00 ! Citera #
Jag är i slutet på min övningskörning, 1 månad kvar till uppkörning.
Jag har 2 barn och övningskör med min sambo.( kör även intensivt på körskola)
Känner att jag måste vänja mig vid att köra med barnen i bilen och även våga liskom men blir nojig att något ska hända även fast jag litar så pass mycket på min körförmåga.

Övningskörde idag till affären på 5 minuter med barnen bilen och de gick jätte bra men
Hur kommer det gå sen när jag har körkortet och måste iväg själv med barnen?

Är det dumt att övningsköra när barnen är med?
Hur har ni andra gjort?
Hur har ni kännt sen när nu tagit kortet ,varit oroliga osv ?
AV 2021-10-25 21:17 ! Citera #
Hade min dotter i bilen ganska tidigt i övningskörningen. Tänkte att jag får helt enkelt köra så försiktigt som krävs för att hon ska få vara lika säker som med andra förare
Jessika 2021-10-25 22:31 ! Citera #
AV 2021-10-25
Hade min dotter i bilen ganska tidigt i övningskörningen. Tänkte att jag får helt enkelt köra så försiktigt som krävs för att hon ska få vara lika säker som med andra förare
Övningskörde ca 30 minuter med barnen I bilen och de gick faktiskt super bra! Trodde jag skulle bli ofokuserad men son du säger så körde jag nästa bättre och lugnare med dom med .
Gäst 2022-01-06 13:22 ! Citera #
Kör som du brukar göra.
När jag har passagerare i bilen så säger jag bara till om jag behöver fokusera extra hårt och inte vill bli störd.

Tyvärr så förstår inte barn detta, så skulle dom t.ex slänga en gosenalle framför ratten din så får du ta det med en klackspark, parkera säkert på nån parkeringsficka och reda ut det då, eller be din sambo om hjälp.

Minns en gång när jag skulle hissa upp en pall med cirka 300 kg vikt på en 10 meter hög ställning på en motviktstruck för många år sen, halvvägs upp, ja då precis då kom en geting som tyckte att det var en skitbra ide att krypa på mitt ansikte och trycka in baken i näsan på mig. Att få panik, lämna trucken igång då är livsfarligt.
Fick lite kallsvett och är dödligt rädd för getingar (ej allergisk men har nånting i närheten på fobi), men säkerheten kommer före. Det gäller att vara iskall och lungt ta tag i situationen.
När jag fick upp pallen. Sänkte gafflarna, kollade alla vinklar och stängde av trucken på ett säkert ställe, då sprang jag bara uta helvete medans jag snöt mig medans getingen visade varför den är en pest och jagade mig i 2 km innan fanskapet bestämde sig för att den hade visat sin överlägsna dominans över en man 10000 gånger större en den själv. :lol:

I farliga eller det man upplever som farliga situationer så kan du inte bara få panik och släppa ratten eller dylikt, det är skitviktigt att du tar dig i kragen och visar att du har kontroll, annars ska du inte vara på vägen tyvärr.

Senaste foruminläggen

Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Gratis körkortstest med 65 frågor