▼ MENY

Körkortsprov

Detta är en gammal körkortsfråga som inte används i teoriprov längre.

Bilder kan saknas och informationen kan vara inaktuell.

Gå till aktuella körkortstest (2024) >>

Du kör bilen som fotot är taget från och du har precis kommit in på vägen efter att ha svängt ut från en fastighet. Huvudledsskylten på fotot är den första du ser. Vilket alternativ stämmer?

Normalt börjar ett vägmärke att gälla först efter att du har passerat det, men huvudledsskylten är ett specialfall. Den sitter i början av huvudleden och även upprepad efter korsningar.


Huvudled (B4)
Märket är uppsatt vid huvudledens början och upprepat efter varje korsning med annan väg än sådan som avses i 3 kap. 21 § andra stycket trafikförordningen, om det inte ändå tydligt framgår att huvudleden fortsätter efter korsningen.

Transportstyrelsen anger att en huvudledsskylt inte sitter direkt efter en korsning om vägen inte är en huvudled även innan korsningen. Detta, kombinerat med att det är normalt att huvudledsskyltar sitter efter korsningar, gör att du kan anta att du redan kör på huvudleden.

Körkortonline.se erbjuder teorifrågor online. På denna sida ser du exempel på en teorifråga med tillhörande förklaring (se även de engelska (gratis demo) och arabiska (gratis demo) teorifrågorna).

Missa inte teoriboken / körkortsboken online (2024) och lättlästa körkortsboken som PDF

Fler exempel på frågor och förklaringar:

Kategori:

Gratis test – testa frågorna

Köp alla 1000 frågor

Körkortsfrågor – öva på körkortstest / teoriprov
Personligt konto med alla 1000 frågor.

Obegränsat antal prov under giltighetstiden.

Välj giltighetstid: