Start > Körkortsforum > Placera sig i korsning med rif…

Placera sig i korsning med rifug?

A 2024-05-25 20:52 ! Citera #
Hej
Vart placerar man sig vid refugen inför en vänstersväng? är det vid kanten precis längs en, eller längst bort i refugen?
Min pappa sade längst in, en kompis sade längst bort pga högertrafik.
Gäst 2024-05-25 22:31 ! Citera #
Lyssna på din pappa :)
Björn He 2024-05-26 07:44 ! Citera #
Det beror delvis på vilket fordon man kör och hur bred vägen är. Man skall naturligtvis placera sig så nära mitten av körbanan som möjligt vid vänstersväng (i högertrafik) men om man behöver så stort utrymme som möjligt för att svänga så bör man hellre hålla ut till högra vägkanten vid vänstersväng alternativt så nära vänstra vägkanten man kan vid högersväng. Man har dock som fordonsförare eget ansvar för att anpassa körningen utifrån de rådande omständigheterna. Jag tror inte man blir kuggad på uppkörningen bara för att man håller ut (för mycket) till vägkanten vid vänstersväng. Lillasystern blev däremot kuggad på första uppkörningen, vid Farsta, bara för ett enda rätt lindrigt misstag, som var att hon höll ut till sin vänstra vägkant när hon svängde vänster, trots att hon skulle placera sig så nära mitten av körbanan som möjligt och inte så nära vänstra vägkanten som möjligt; placera sig så nära vänstra vägkanten som möjligt skall man enbart göra på väg med enkelriktad trafik.

Senaste foruminläggen

Rubrik
Inlägg
Senaste inlägget
2
2024-09-06 22:16
Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Teoriprov, gratis demo