Start > Körkortsforum > Godkänt i Örnsköldsvik, fråga …

Godkänt i Örnsköldsvik, fråga på

A 2024-05-22 22:46 ! Citera #
Godkänt i Örnsköldsvik, fråga på
E 2024-06-03 19:44 ! Citera #
Tjena,
Jag har uppkörning nu på fredag och undrar om de när något speciellt som de tittar extra på? Sen övriga tips om uppkörningen är tacksamt!
Gäst 2024-06-03 20:36 ! Citera #
E 2024-06-03
Tjena,
Jag har uppkörning nu på fredag och undrar om de när något speciellt som de tittar extra på? Sen övriga tips om uppkörningen är tacksamt!
Det dom kollar mest på är typ blicken och reaktionsförmåga till det man ser. Man ska kolla speglarna hela tiden (och döda vinkeln vid riskabla situationer såsom när man korsar gångvägar osv), så fort du ska göra körfälts byte, korsa en väg, cirkulationsplats, ny väg, ny hastighet... ja, du fattar :lol:

Manövrering är väl egentligen sekundärt, ska ju såklart ske på ett trafiksäkert och miljövänligt vis så naturligt som möjligt, men är ändå mer ”okej” att få text motorstopp (om det inte blir farligt) än att du missar tex döda vinkeln. Var noga med högerregeln också, även om ingen kommer så ska man vara broms beredd. Typ det.

Ang speglarna är det väl lättast att tänka typ, så fort du ska förändra något i körningen (ny hastighet, stanna, ny väg, svänga, etc) så kollar man relevanta speglar.

Lycka till!

Senaste foruminläggen

Öppet forum – skriv direkt utan att registrera
Starta en egen tråd

Gratis körkortsbok

Teoribok – körkortsboken 2024 med körkortsteori
Ladda ner Teoribok
PDF   364 sidor   30 MB
Apple Books: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori Google Play: Teoribok – den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

Teoriprov med videofrågor

Videofrågor – teoriprov med körkortsfrågor på Körkortonline.se Gratis körkortsfrågor