EPA-traktor

matildaea
Inlägg: 12

matildaeator 17 sep 2009, 21:12

Vilken behörighet krävs för att få köra EPA-traktor?

Forssent
Inlägg: 13

Forssenttor 24 sep 2009, 08:42

Det enda som du behöver göra är att skriva ett teoriprov för traktor kort. Du behöver inte "köra upp".

marri88
Inlägg: 35

marri88fre 25 sep 2009, 20:34

Om du nu sen tidigare har ett förarbevis för EU-moped, kan du byta in det mot det nya AM kortet. tillverkning av kort + fotoavgift tillkommer. Har du inte förarbevis för eu moppe idag måste du gå AM-körkortsutbildning, skaffa körkorstillstånd samt börja övningsköra o plugga teori.. Vet inte hur länge till traktorkortet finns att göra, när traktorbehörighet ingår i AM..

marri88
Inlägg: 35

marri88fre 25 sep 2009, 20:39

Läste att du snart kommer att ta körkortet ditt snart? Du får köra epa på b-kortet vad jag har fattat faktiskt!

mitzerl
Inlägg: 11

mitzerlmån 12 okt 2009, 00:24

marri88 skrev:Om du nu sen tidigare har ett förarbevis för EU-moped, kan du byta in det mot det nya AM kortet. tillverkning av kort + fotoavgift tillkommer. Har du inte förarbevis för eu moppe idag måste du gå AM-körkortsutbildning, skaffa körkorstillstånd samt börja övningsköra o plugga teori.. Vet inte hur länge till traktorkortet finns att göra, när traktorbehörighet ingår i AM..


Jag undrar också lite över detta med EPA-traktor och blev lite fundersam över svaret ovan då diverse termer blandades in. Vad är AM-kort för något?

Jag har ingen att övningsköra med privat och har lite svårare än andra att få till det med körningen och bor dessutom i en relativt stor stad (Uppsala), så jag funderar på om man kanske kan skaffa sig en epa-traktor att köra runt med för att få lite övning i trafiken för att sen kanske få det lättare med bilkörningen. Skulle detta vara genomförbart, tro?

Och hur kör man egentligen EPA-traktorer? Är det växlar på den eller är det automat?

marri88..

marri88..fre 19 feb 2010, 23:46

am kort är det nya för eu moped 45km/h. Samt att det ingår traktor! Har man ett förarbevis för eumoppe får man byta in det.. Jag har gått i samma tanke som dig, att övningsköra själv inför b kort i en epa. Men har du inte kortet idag är det dyrt att ta am.. Men annars kör på!

Frazz´e

Frazz´elör 10 jul 2010, 04:39

Tjena Tjena, har byggt en epa/apa traktor med en kompis, men den ska besiktas som en apa, men jag ska ta epa kort men vart fan kan man köpa böcker ?// han bytte in sitt eu-kort så han har absolut ingen aning, och efter man har läst dom där förbannade böckerna, vart ska man vända sig till då? 8-)

Den killen

Den killenfre 15 aug 2014, 11:12

För fan det heter inte apa det heter EPA
:shock:
matildaea skrev:Vilken behörighet krävs för att få köra EPA-traktor?

Teoriprov online – testa dina kunskaper

Teoriprov Körkortonline.se

GRATIS demo – testa 65 frågor »

Ingen registrering Resultat direkt på skärmen