Svar: Ett tips till er som ska göra uppkörning - spela in den

Björn He 2019-05-26
Om man blir skyldig att betala nån tusenlapp för att man inte följt en trafikregel men ändå har rätt att fortsätta behålla sitt körkort (om man har körkort då man kör), då bör man väl ha rätt att slippa göra ett nytt körprov om man skulle visa någon brist på körprovet, som att man inte följt trafikregler, det är väl den vanligaste bristen vid körprovet? Även om man inte följt nån regel vid körprovet så borde man väl ändå kunna få körprovet godkänt och få slippa göra ett nytt körprov, det är väl bara att betala 1 000 kr extra för uppkörningen som ”straffavgift” för att man inte följt regler under körprovstillfället.

Ibland när jag t.ex. kör på motorvägar så brukar jag ligga kvar i vänster körfält när jag kört om ett långsammare fordon i höger körfält och ämnar köra om ett fordon till, även om nästa fordon jag ämnar köra om är långt framför mig. Då brukar det oftast hända att bakomvarande bilister (som ämnar köra i för hög hastighet i förhållande till hastighetsgränsen) tycker jag ligger i vägen för dem och när jag inte flyttar mig till höger körfält för att låta dem köra om mig så kör de in till höger körfält och kör om mig till höger och det får man ju i regel inte göra, borde man inte ta körkortet från förare som kör om till höger trots att man inte får det, eftersom de förarna inte följer regler?! Jag har hört att en av mina gamla studiekamrater på universitetet blev kuggad på sin uppkörning för att han gjorde en omkörning till höger på en motorväg, var det rättvist?!

Sen undrar jag, varför är det förbjudet att köra om till höger? Det borde väl vara lämpligt att köra om fordon i vänster körfält till höger på vägar som har flera körfält utan mötande trafik, det får man ju göra om körfälten enligt körfältsvägvisare leder till olika färdmål, är belägna i anslutning till en korsning och/eller om vägens hastighetsbegränsning är högst 70 km/tim, men varför får man inte köra om till höger på t.ex. en motorväg som har 110 eller 80 som hastighetsbegränsning?
Namn/smeknamn

:) :D :lol: ;) 8-) :neutral: :? :o :x :( :scared: :cry: