Svar: Uppkörning Södertälje

Björn He 2019-07-21
En före detta gymnasiekamrat blev kuggad för småsaker när han hade uppkörning i Södertälje. Han berättade för mig i skolan att han blev kuggad för att han ”visade brister i förmågan att köra miljövänligt” eftersom han inte hoppade över växlar, det tycker jag bara var dåligt och oanständigt! Man måste väl inte hoppa över växlar när man kör, när jag körde upp (och klarade uppkörningen) så växlade jag i vanlig ordning men jag fick ingen anmärkning för det, konstigt att han kunde få det.
Vet inte hur det gick för honom med hans körkort, men han var garanterat tvungen att göra om teoriprovet eftersom han inte hann klara uppkörningen inom två månader efter att ha klarat teoriprovet. När han gjorde sitt andra körprov så var han i Jakobsberg, men han blev kuggad på det körprovet också, då med en konstig förklaringen ”Jag anser inte att du kan kör säkert”. Löjligt alltså!

Fast det bör väl vara enkelt att klara uppkörningen i Södertälje. Nån stubbe berättade på Flashback för några år sen att han körde upp i Södertälje efter att ha blivit kuggad en gång i Farsta och att köra upp i Södertälje tyckte han var mycket lättare än att köra i Farsta. Han berättade samtidigt att han fick köra upp med en väldigt bråkig bil, det var en Volkswagen Golf Diesel och den ökade farten när han släppte gasen så man kunde riskera att överskrida hastighetsbegränsningen om man inte tog det tillräckligt försiktigt.
Alltså jag fick uppleva samma sak när jag blev kuggad på första försöket, körde dock inte i Södertälje men jag körde i Västerås och Trafikverkets uppkörningsbilar där är också Golf Diesel och de är tydligen riktiga skitbilar!
Jag visste inte att det var nån skillnad mellan bensin och diesel men den där diesel-Golfen jag fick köra upp med ökade farten även när jag inte gasade, men jag råkade tydligen missa lära mig att dieselbilar kan öka farten innan jag bokade tid för uppkörning, det är väl inte så lätt att lära sig det om man inte haft möjlighet att övningsköra såna där skitbilar, eller trafikskolan jag övningskörde med hade en Golf men den var visst bensindriven. Trafikskolan erbjöd ju inte ens mig att få låna nån av deras bilar då jag skulle köra upp, hade jag fått låna deras bilar istället för en av Trafikverkets bilar så hade jag väl haft mycket mindre risk för kuggning.
Jag fick bl.a. köra på Södra Ringvägen förbi Västerås centrum och såg att min hastighet var nere i runt 30 km/tim då jag närmade mig 30-skylten på Södra Ringvägen men inspektören hävdade efteråt att jag var uppe i 50 på den där 30-sträckan(?). Det måste väl ha hänt att bilen ökade farten även när jag inte gasade, då kom jag väl upp i 50 på 30-vägen av misstag... Men jag tycker jag borde ha fått tid på mig att lära känna bilen jag fick köra upp med, det fick jag inte anser jag. Förresten är det bara konstigt att diesel-Golfarna kan öka farten även om man inte gasar, men det beror väl på att de är riktiga skitbilar. Jag var i Västerås även när jag klarade uppkörningen men den gången fick jag inte köra upp med en sån där skitbil, jag fick då köra upp med en Kombi-Golf som också var dieselbil, när jag blev kuggad så fick jag köra en liten Golf. Kombi-Golfen var inte alls någon ”bråkig” bil som den där Golfen var.

Fast jag tycker Västerås är ett bra alternativ för de som bor i Stockholm. Det brukar väl vara rätt fullbokat i Södertälje, då kan ju Västerås vara en bra alternativ stad att köra upp i, Västerås ligger ju på tågavstånd från Stockholm.
Namn/smeknamn

:) :D :lol: ;) 8-) :neutral: :? :o :x :( :scared: :cry: